Trots om deel hiervan uit te maken

Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Ik ben Marlies, 43, moeder van 3 jongens en woonachtig in Hoorn. Ik heb een vriend en hij woont in Zwolle. Ik reis dus veel op en neer. Ik werk als communicatiemedewerker bij een uitkeringsorganisatie.

 Hoe ben je in aanraking gekomen met Run for KiKa Marathon?
Ik loop hard (nou hard....eerder zacht) sinds 2013.  Ik ben in aanraking gekomen met KiKa door hardloopkennissen die ook voor KiKa liepen. Mijn jongste zoon heeft toen hij 9 maanden oud was in het ziekenhuis gelegen vanwege een veel te laag gewicht. Hij at wel, maar groeide niet. We hebben alle mogelijke onderzoeken die er zijn wel gehad. Zijn zelfs in het VU in Amsterdam terecht gekomen. Tot op de dag van vandaag weten we niet wat het is geweest. Hij heeft de 1e drie jaren ook een ontwikkelingsachterstand ontwikkeld. Uiteindelijk is dat gelukkig allemaal goed gekomen. Hij is nu een super vrolijke jongen van bijna 9 jaar en heeft nergens last meer van. Hij is alleen nog steeds aan de lage kant met zijn gewicht. Vorige maand zijn we "ontslagen" bij de kinderarts dus dat is nu gelukkig allemaal ten einde. 

We hebben natuurlijk wel een heleboel meegemaakt en ik heb ook wel gedacht dat hij het misschien niet zou gaan halen. En dan kom je er achter hoe kwetsbaar kinderen eigenlijk zijn. En hoe erg het is dat kinderen ziek (kunnen worden) zijn. En ik wist dat ik daarmee iets moest gaan doen. Dus toen KiKa bij mij voorbij kwam, wist ik het. Ik wilde een marathon rennen voor KiKa en hier zo veel mogelijk geld voor ophalen. En als ik dan die marathon ga rennen, dan die van New York want zoiets doe je tenslotte maar 1x. En normaal zou ik dat ook maar 1x hebben gedaan, maar de KiKa familie is geweldig. Het is een warm bad en daar wil je niet uit.

Ik ben nu inmiddels 3 marathons (NY 2016, Londen 2018, NY 2019) verder en deze heb ik uiteraard allemaal voor KiKa gerend. In september van dit jaar ren ik de marathon van Berlijn. Uiteraard ook weer voor Kika! En ik heb er nog wel een aantal op mijn lijstje staan die ik voor KiKa wil rennen!

Heb je al succesvolle sponsoracties georganiseerd en welke acties heb je nog op de planning staan?
Ik heb natuurlijk wel al heel veel acties georganiseerd voor Kika. Ik heb voornamelijk heel veel gecollecteerd en verder heb ik 2x een pubquiz georganiseerd waar ik veel geld mee heb op kunnen halen. Tevens probeer ik met kerstmarkten, koningsdag altijd wel een leuke actie te bedenken en ik organiseer ook met mede kika lopers leuke acties. Binnenkort ga ik met een andere kika loopster proberen om een sponsorloop te organiseren op een basisschool. 
 
Wat is jouw beste tip die je andere KiKa runners mee wilt geven? 
Mijn beste tip is zorg dat je als eerste zsm je sponsorgeld binnen haalt. Dat scheelt veel stress op het laatste moment en vaak wil je die laatste weken gewoon lekker met het voorbereiden van je marathon bezig zijn.

Heb je zelf iets wat je kwijt wilt?
Dat er nooit genoeg geld is om deze ziekte te stoppen. En dat we met zijn allen vooral door moeten gaan om kinderkanker een halt toe te roepen. En dat KiKa een geweldig team om zich heen heeft verzameld met ook nog eens geweldige ambassadeurs. Bij hen kan je altijd terecht voor vragen, hulp en begeleiding. 
Ik ben er trots op dat ik deel uit mag en kan maken van deze geweldige groep mensen die zich voor dit goede doel inzetten.
 
Liefs, Marlies
 
Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
15-05-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen