Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar marathon@runforkika.nl en wij helpen je graag!

Aanmelding & sponsorbedrag

Wat als ik mij heb ingeschreven voor Run for KiKa Marathon en de organisatie komt niet in het bezit van startbewijzen?

Voor sommige marathons duurt het een hele tijd voordat de toewijzing definitief is. We begrijpen uiteraard dat jullie in de tussentijd wel geld op gaan halen voor KiKa. Wanneer de toewijzing heeft plaatsgevonden, worden de deelnemers hiervan op de hoogte gebracht. Mocht het zo zijn dat je niet in aanmerking komt voor een startbewijs, dan blijft het sponsorgeld bij Run for KiKa Marathon staan en wordt het sponsorgeld in overleg doorgeschoven naar een andere/volgende marathon.

Bekijk hier de voorwaarden voor Run for KiKa Marathon 2020.

Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?

Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen dit sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Je moet je natuurlijk wel actief inzetten! Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips op de website. Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken. We hebben in zo’n geval altijd het recht om je reis te annuleren. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die op dat moment al gemaakt zijn (zie annuleringsvoorwaarden). Omdat een deel van het sponsorgeld gebruikt wordt om jouw arrangement te betalen, adviseren wij deelnemers altijd om ook zichzelf te sponsoren.

Belangrijk!
Zodra jij je hebt ingeschreven gaan wij kosten maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Die kosten moeten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je onverhoopt om wat voor reden ook niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.

De annuleringsvoorwaarden verschillen per jaar en per marathon. Kijk voor de details op de pagina annuleringsvoorwaarden

Kan ik mijn deelname annuleren en krijg ik dan mijn geld terug?

Je kunt je aanmelding annuleren maar de reeds door ons gemaakte kosten moeten wij wel in rekening brengen.

Belangrijk!
Zodra jij je hebt ingeschreven gaan wij kosten maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Die kosten moeten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je onverhoopt om wat voor reden ook niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.

Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking. Via onze reispartner ATPI Sports Events (kika@atpi.com) is het mogelijk om deze verzekering af te sluiten. Lees hier voor meer informatie.

De annuleringsvoorwaarden verschillen per jaar en per marathon. Kijk voor de details op de pagina annuleringsvoorwaarden.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Je kunt je in principe inschrijven tot twee maanden voor aanvang van de marathon. Dit hangt wel af van de beschikbaarheid van vliegtickets en startbewijzen. Daarnaast moet je voldoende getraind zijn en voldoen aan de sponsorvoorwaarden. Wil je meer weten? Stuur een mail aan marathon@runforkika.nl.

Is het mogelijk na mijn inschrijving mijn gegevens te wijzigen?

Je kunt je (team)naam, (team)foto, (team)motivatie of anders persoonlijke gegevens na inschrijving heel eenvoudig wijzigen. Log in op de website en klik op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Belangrijk: stel hier ook de organisatie van Run for KiKa Marathon hiervan op de hoogte via marathon@runforkika.nl.

Reis & verblijf

Is het mogelijk om mijn reis met een paar dagen te verlengen?

Dat is zeker mogelijk! Als je de reisdata wilt aanpassen, zijn daar wel extra kosten aan verbonden. Doe dit in overleg met onze reisorganisatie ATPI Sports Events. Stuur na je aanmelding een mail naar kika@atpi.com met de data waarop je heen en terug wilt reizen. Let op: voor Tokyo kan je alleen de terugreis verlengen.

Is het mogelijk in een ander hotel te verblijven?

In onze Run for KiKa Marathon-arrangementen bieden wij één hotel per locatie aan. Dit zijn tevens de hotels met de beste prijs/kwaliteit garantie. Wij hebben in afgelopen jaren gemerkt dat het voor het programma en het groepsgevoel beter is om samen in één hotel te zitten. Daarom vragen wij iedereen van de door ons aangegeven hotels, gebruik te maken.

Ik wil graag mijn partner/kind/kennis meenemen, kan dit?

Natuurlijk kan dat! Onze reispartner ATPI Sports Events biedt supporterspakketten aan. Neem contact met hun op voor de mogelijkheden: kika@atpi.com of 020-2011215. Zij helpen je graag verder! De extra kosten voor medereizigers vallen uiteraard buiten het sponsorarrangement en worden rechtstreeks gefactureerd.

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf de reis te boeken voor jouw supporter(s)!

Worden de vliegreizen van Run for KiKa Marathonlopers CO2 gecompenseerd?

Goed nieuws: JA! Bijdragen aan een goed milieu vindt KiKa nodig, zeker ook omdat schone lucht voor herstellende kinderen belangrijk is. KiKa compenseert daarom de CO2 uitstoot van de vluchten van marathonlopers en draagt daarmee samen met "Meewind*" de komende vier jaar bij in duurzame energie. Hiermee maakt KiKa zo'n 300 marathonlopers CO2 neutraal.

*Meewind is een beleggingsfonds dat investeert in duurzame energie.

Training & sportmedisch advies

Waar kan ik terecht voor trainings/voedingsadviezen?

Wij zijn ontzettend blij met onze partner FysioStofberg! Zij verzorgen voor de KiKa deelnemers hardloopschema´s, gangbeeldanalyse en ze gaan mee naar de marathons. Kortom zij zorgen er voor dat iedereen zo goed mogelijk voorbereid aan de start staat. Klik hier voor meer informatie.

Tijdens de deelnemersbijeenkomsten maak je kennis met de fysiotherapeuten. Door het hele jaar heen zijn zij bovendien bereikbaar voor al je vragen omtrent training en voeding.

Worden er gezamenlijke trainingen georganiseerd?

Speciaal voor de deelnemers van Run for KiKa Marathon worden er deelnemersbijeenkomsten en trainingslopen georganiseerd. Tevens worden er wekelijkse trainingen georganiseerd in Utrecht onder leiding van trainer en ambassadeur Berry van Schaik. Hij heeft veel ervaring met hardlopen en marathons.

We geven ruim van te voren de data en locaties door via de website, mail en andere media. Lees hier meer voor over voorbereiding.

Wanneer kan ik het beste beginnen met trainen?

Voor een Run for KiKa Marathon is een goede conditie vereist. Trainen is daarom van groot belang. Bij een goede basisconditie adviseren we je minstens drie keer week te lopen zodat je +/- 25 - 40 km per week loopt. Vier maanden van te voren raden we aan vier trainingen per week aan met afstanden tussen de 40-50 kilometer per week.

Neem contact op met onze partner FysioStofberg om samen te bepalen wat jouw trainingsschema wordt!

Moet ik een sportmedisch advies aan vragen?

Vanuit Run for KiKa Marathon is het niet verplicht om een sportmedisch advies aan te vragen, maar wij adviseren dit wel. Een sportmedische keuring heeft een preventief karakter en zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord met het sporten start. Een sportmedisch advies (SMA) geeft antwoord op vragen over onder andere blessurepreventie, conditieniveau en je maximale hartfrequentie. Ook wordt je gewicht, vetpercentage, cholesterol en bloeddruk opgemeten. Daarnaast maakt de sportarts een ECG (hartfilmpje), krijg je een uitgebreide longtest, een bloedonderzoek en doe je een inspanningstest.

Na de keuring krijg je een uitgebreid onderzoeksrapport, waarin de resultaten beschreven staan. Tot slot wordt er een advies gegeven over veilige en verantwoorde sportbeoefening om jouw lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de sportmedische onderzoeken of keuringen vanuit de aanvullende verzekering. Je krijgt de kosten van sportmedisch onderzoek alleen vergoed als het advies wordt gegeven door een sportarts die werkt bij een sportmedisch adviescentrum of een sportmedische instelling die aangesloten is bij de Federatie van Sportmedische Instellingen.

Is het noodzakelijk een sportblessure verzekering af te sluiten?

Speciaal voor sporters (en supporters) biedt Allianz Global Assistance in samenwerking met ATPI Sports Events een aanvulling op de annuleringsverzekering aan; een sportblessure clausule. Kijk hier voor meer informatie. 

Voor het afsluiten van deze verzekering kan je contact opnemen met ATPI Sports Events: kika@atpi.com of 020-2011215.

Sponsoring

Hoe werf ik sponsors?

Als je sponsors gaat werven, is het handig om een plan te maken. Doe hier inspiratie op voor het organiseren van sponsoracties!

Run for KiKa Marathon wordt gesteund door acht bevlogen ambassadeurs. Mensen die zich met hart en ziel in zetten voor Stichting Kinderen Kankervrij. Ieder van hen heeft de Run for KiKa Marathon gelopen, soms wel zes keer. Iedereen rent de marathon met zijn eigen verhaal. Zij weten als geen ander waarvoor we het doen. Elke provincie heeft zijn eigen ambassadeur. Uiteraard kan je altijd bij ons terecht, maar ook bij jouw ambassadeur. Zij denken graag met je mee over sponsoracties en delen hun ervaring over het trainen voor een marathon!

Waarom vragen jullie sponsors naar persoonlijke gegevens?

Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.

Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?

Een donatie aan Run for KiKa Marathon kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Kan ik ook sponsors uit het buitenland werven?

Natuurlijk! Zij kunnen betalen via de website met een creditcard. Daarnaast kunnen sponsorbedragen vanuit het buitenland overgemaakt worden op de rekening van Run for KiKa Marathon. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor Run for KiKa Marathon is dit: >IBAN NL84 INGB 0652 0402 68  >BIC INGBNL2A. Het rekeningnummer is: 652040268. Let op: zorg dat de betaling onder vermelding gaat van Run for KiKa Marathon + locatie marathon + de naam van de Runner of het team dat je sponsort.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?

Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Run for KiKa Marathon sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.

Waarom betaalt een sponsor 0,50 euro transactiekosten bij een sponsoring?

Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Ons doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Omdat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Run for KiKa Marathon naar toe?

De netto opbrengst van Run for KiKa Marathon gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen voor kinderen met kanker. Sinds juni 2019 is het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht geopend. Hier werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. Klik hier voor meer informatie over KiKa. Wil jij meer weten over wat er met het sponsorgeld van Run for KiKa Marathon gebeurt, kijk dan hier.

Is er promotiemateriaal beschikbaar?

Jazeker! Na inschrijving ontvangt elke deelnemer van Run for KiKa Marathon een welkomstpakket maar daarin onder andere een collectebus en KiKa-vlag. Voor het aanvragen van extra promotiemateriaal, kan je terecht bij actie@kika.nl. Er wordt dan promotiemateriaal naar je toegestuurd. 

Betrokken organisaties

Wat is The Event Foundation?

Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op eventfoundation.nl.

Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Africa Classic en Run for KiKa Marathon. Bij Emolife Event werken zeer gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op emolife.nl.

Heeft KiKa een CBF Keurmerk?

Het CBF Keurmerk bestaat niet meer in deze vorm. Daarvoor is de Erkenningsregeling voor goede doelen teruggekomen met nog zwaardere eisen. KiKa is door het CBF aangewezen als erkend goed doel.

Wat/wie is Emolife, de organisatie verantwoordelijk voor Run for KiKa Marathon?

Emolife is in handen van Stichting The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Run for KiKa Marathon aan Stichting Kinderen Kankervrij. Andere geslaagde fondsenwervende evenementen van The Event Foundation zijn Tour for Life, Duchenne Heroes, en Run for KiKa (hardloop events in Nederland).

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen