Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar marathon@runforkika.nl en wij helpen je graag!

Aanmelding & sponsorbedrag

Wat als ik mij heb ingeschreven voor Run for KiKa Marathon en de organisatie komt niet in het bezit van startbewijzen?

Het aanbod is onder voorbehoud van de definitieve toewijzing van pakketten vanuit de organisatie van de marathons. Wanneer de definitieve toewijzing heeft geplaatsgevonden, worden de deelnemers hiervan op de hoogte gebracht. Mocht het zo zijn dat we geen startbewijzen toegewezen krijgen, dan zijn er twee opties met betrekking tot het sponsorgeld:

  • Het sponsorgeld storten we terug naar de sponsors
  • Het sponsorgeld zetten we over naar een andere marathon van Run for KiKa Marathon
Hoe werf ik sponsors?
Als je sponsors gaat werven, is het handig om een plan te maken. Om te beginnen, kun je één van de sponsoracties op deze pagina kiezen. Ze werken allemaal, dus een begin is snel gemaakt! Wil je de sponsorwerving nog succesvoller maken? Gebruik ze dan allemaal!
Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?

Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen dit sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Je moet je natuurlijk wel actief inzetten! Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips op de website. Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken. We hebben in zo’n geval altijd het recht om je reis te annuleren. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die op dat moment al gemaakt zijn (zie annuleringsvoorwaarden). Omdat een deel van het sponsorgeld gebruikt wordt om jouw arrangement te betalen, adviseren wij deelnemers altijd om ook zichzelf te sponsoren.

Belangrijk!
Zodra jij je hebt ingeschreven gaan wij kosten maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Die kosten moeten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je onverhoopt om wat voor reden ook niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.

De annuleringsvoorwaarden verschillen per jaar en per Marathon. Kijk voor de details op de pagina annuleringsvoorwaarden.
Kan ik mijn deelname annuleren en krijg ik dan mijn geld terug?
Je kunt je aanmelding annuleren maar de reeds door ons gemaakte kosten moeten wij wel in rekening brengen. 


Belangrijk!

Zodra jij je hebt ingeschreven gaan wij kosten maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Die kosten moeten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je onverhoopt om wat voor reden ook niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.

De annuleringsvoorwaarden verschillen per jaar en per Marathon. Kijk voor de details op de pagina annuleringsvoorwaarden.
Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Je kunt je in principe inschrijven tot twee maanden voor aanvang van de marathon. Dit hangt wel af van de beschikbaarheid van vliegtickets en startbewijzen. Daarnaast moet je voldoende getraind zijn en voldoen aan de sponsorvoorwaarden. Wil je meer weten? Stuur een mail aan marathon@runforkika.nl

Is het mogelijk na mijn inschrijving mijn gegevens te wijzigen?

Je kunt je (team)naam, (team)foto, (team)motivatie of anders persoonlijke gegevens na inschrijving heel eenvoudig wijzigen. Log in op de website en klik op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Belangrijk: stel hier ook de organisatie van Run for KiKa Marathon hiervan op de hoogte via marathon@runforkika.nl

Reis & verblijf

Is het mogelijk om mijn reis met een paar dagen te verlengen?
Je kan je reis verlengen. Als je de reisdata wilt aanpassen, zijn daar wel extra kosten aan verbonden. Doe dit in overleg met onze reisorganisatie ATPI Sports Events. Stuur na je aanmelding een mail naar kika@atpi.com met de data waarop je heen en terug wilt reizen. Let op: voor Tokyo kan je alleen de terugreis verlengen.
Is het mogelijk in een ander hotel te verblijven?
In onze Run for KiKa Marathon-arrangementen bieden wij één hotel per locatie aan. Dit zijn tevens de hotels met de beste prijs/kwaliteit garantie. Wij hebben in afgelopen jaren gemerkt dat het voor het programma en het groepsgevoel beter is om samen in één hotel te zitten. Daarom vragen wij iedereen van de door ons aangegeven hotels, gebruik te maken.
Ik wil graag mijn partner/kind/kennis meenemen, kan dit?
Natuurlijk kan dat! Neem contact op met de reisorganisatie ATPI Sports Events (stuur een mail naar kika@atpi.com), zij helpen je graag verder. De extra kosten voor medereizigers vallen uiteraard buiten het sponsorarrangement en worden rechtstreeks gefactureerd.

Training & sportmedisch advies

Waar kan ik terecht voor trainings/voedingsadviezen?
Run for KiKa Marathon werkt samen met een aantal trainingsdeskundigen om onze deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden en bij te staan. Tijdens onze bijeenkomsten voor deelnemers maak je kennis met deze deskundigen. Door het hele jaar is onze fysiotherapeut Djekki van Dessel van Fysiomed bereikbaar voor al je vragen omtrent training, materiaal en voeding. Mail hen met je vragen: djekki.van.dessel@fysiomed.org.
Worden er gezamenlijke trainingen georganiseerd?
Speciaal voor de deelnemers van Run for KiKa Marathon worden er minimaal drie gezamenlijke trainingen georganiseerd. Tevens worden er wekelijkse trainingen georganiseerd in Utrecht onder leiding van trainer en ambassadeur Berry van Schaik. Hij heeft veel ervaring met hardlopen en marathons.
Wanneer kan ik het beste beginnen met trainen?
Voor een Run for KiKa Marathon is een goede conditie vereist. Trainen is daarom van groot belang. Bij een goede basisconditie adviseren we je minstens drie keer week te lopen zodat je +/- 25 - 40 km per week loopt. Vier maanden van te voren raden we aan vier trainingen per week aan met afstanden tussen de 40-50 kilometer per week.
Moet ik een sportmedisch advies aan te vragen?

Vanuit Run for KiKa Marathon is het niet verplicht om een sportmedisch advies aan te vragen, maar wij adviseren dit wel. Een sportmedische keuring heeft een preventief karakter en zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord met het sporten start. Een sportmedisch advies (SMA) geeft antwoord op vragen over onder andere blessurepreventie, conditieniveau en je maximale hartfrequentie. Ook wordt je gewicht, vetpercentage, cholesterol en bloeddruk opgemeten. Daarnaast maakt de sportarts een ECG (hartfilmpje), krijg je een uitgebreide longtest, een bloedonderzoek en doe je een inspanningstest.

Na de keuring krijg je een uitgebreid onderzoeksrapport, waarin de resultaten beschreven staan. Tot slot wordt er een advies gegeven over veilige en verantwoorde sportbeoefening om jouw lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de sportmedische onderzoeken of keuringen vanuit de aanvullende verzekering. Je krijgt de kosten van sportmedisch onderzoek alleen vergoed als het advies wordt gegeven door een sportarts die werkt bij een sportmedisch adviescentrum of een sportmedische instelling die aangesloten is bij de Federatie van Sportmedische Instellingen.

Is het noodzakelijk een sportblessure verzekering af te sluiten?
Speciaal voor sporters (en supporters) biedt Allianz Global Assistance in samenwerking met ATPI Sports Events een aanvulling op de annuleringsverzekering aan; een sportblessure clausule. Kijk hier voor meer informatie. 

Sponsoring

Hoe werf ik sponsors?
Als je sponsors gaat werven, is het handig om een plan te maken. Om te beginnen, kun je één van de sponsoracties op deze pagina kiezen. Ze werken allemaal, dus een begin is snel gemaakt! Wil je de sponsorwerving nog succesvoller maken? Gebruik ze dan allemaal!
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonlijke gegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Run for KiKa Marathon kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor een speciale PDF met meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Kan ik ook sponsors uit het buitenland werven?
Dat kan zeker. Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van Run for KiKa Marathon. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor Run for KiKa Marathon is dit: >IBAN NL84 INGB 0652 0402 68  >BIC INGBNL2A. Het rekeningnummer is: 652040268  Let op: zorg dat de betaling onder vermelding gaat van Run for KiKa Marathon 2018 + locatie marathon + de naam van de Runner of het team dat je sponsort.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Run for KiKa Marathon sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Waarom betaalt een sponsor 0,50 euro transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Ons doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Omdat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Run for KiKa Marathon naar toe?
De netto opbrengst van Run for KiKa Marathon gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij en komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker. Dit onderzoek vindt nu nog plaats in de zeven academische centra in Nederland, waar kinderen met kanker worden behandeld. Mei 2018 krijgt het onderzoek definitief een plek in het in aanbouw zijnde Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar zullen de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten gaan samenwerken en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. Run for KiKa Marathon wordt georganiseerd door Emolife en hier zijn kosten aan verbonden. Lees meer over de kosten en baten van Run for KiKa Marathon op de opbrengstenpagina.
Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na het event. Heb je sponsorformulieren geprint die al door een sponsor zijn ingevuld? Zorg dan dat deze formulieren voor uiterlijk een maand na het event bij Run for KiKa Marathon binnen zijn. Hartelijk bedankt!
Is er promotiemateriaal beschikbaar?
Iedereen die zich aanmeldt voor Run for KiKa Marathon zal spoedig na zijn aanmelding een pakket ontvangen met promotiemateriaal waar je mee aan de slag kan. Op deze manier ondersteunen wij jullie graag.

Betrokken organisaties

Wat is The Event Foundation?

Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op eventfoundation.nl.


Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Africa Classic, Run for KiKa Marathon en Ride New York. Bij Emolife Event werken zeer gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op emolife.nl.

Heeft KiKa een CBF Keurmerk?
Het CBF Keurmerk bestaat niet meer in deze vorm. Daarvoor is de Erkenningsregeling voor goede doelen teruggekomen met nog zwaardere eisen. KiKa is door het CBF aangewezen als erkend goed doel.
Wat/wie is Emolife, de organisatie verantwoordelijk voor Run for KiKa Marathon?
Emolife is in handen van Stichting The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Run for KiKa Marathon aan Stichting Kinderen Kankervrij. Andere geslaagde fondsenwervende evenementen van The Event Foundation zijn Tour for Life, Duchenne Heroes, en Run for KiKa (hardloop events in Nederland).

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen