Opbrengsten

Run for KiKa Marathon heeft sinds de eerste editie in 2011 meer dan 10 miljoen euro aan sponsorgeld opgehaald. De opbrengsten van Run for KiKa Marathon gaan naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). KiKa heeft als doel om de genezingskans naar 100% te vergroten. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Sinds de oprichting van KiKa is het genezingspercentage van kinderkanker al gestegen van 70% naar 81%. Het gaat de goede kant op!

Tijdlijn van opbrengsten, cartoon man en vrouw rennen van links naar rechts

Waar gaat het geld naar toe?

Het grootste gedeelte van de opbrengst gaat naar KiKa om de genezingskans naar 100% te vergroten. De kosten van de arrangementen (reis, verblijf en startbewijs) maken onderdeel uit van het minimaal op te halen sponsorbedrag en gaan dus van de opbrengst af. De rest investeren we (gemiddeld 25%) om nóg meer deelnemers en dus nog meer geld op te halen. Doordat we dat doen is en blijft Run for KiKa Marathon zo’n succes. Klik op de icoontjes voor meer uitleg.

Team Run for KiKa Marathon

- Personeelskosten
- Kantoor overhead

Marketing & communicatie

- Website
- Online marketing
- Video´s
- Advertenties etc.

Fundraising & administratie

Investering in tools en kennis waardoor deelnemers gemiddeld veel meer op gaan halen dan de minimale target.
Financiële administratie, oa de verwerking van meer dan 10.000 sponsoringen.

Impact

KiKa organiseert elk jaar diverse evenementen om fondsen te werven. Tijdens deze evenementen kunnen jong en oud samen een onvergetelijke ervaring beleven en zich inzetten voor een mooie opbrengst voor KiKa. Het enthousiasme van alle deelnemers blijft KiKa inspireren om mooie evenementen te organiseren.

The Event Foundation

KiKa’s motto is groot worden door klein te blijven. Om deze reden is de organisatie van Run for KiKa Marathon in handen van The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Run for KiKa Marathon aan KiKa. Stichting The Event Foundation faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Moev. Door haar charitatieve doelstelling schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.eventfoundation.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen