Menu Close

Voorbereiding

Om optimaal te genieten van Run for KiKa Marathon is een goede voorbereiding vereist. Vind hier alle informatie die je nodig hebt over training, voeding en sponsorwerving. Vragen? Stel ze via marathon@runforkika.nl

Deelnemersbijeenkomsten

Trainen

Trainen

Trainingsschema’s: enorm belangrijk in de aanloop naar de marathon. Wanneer ga je trainen? Wanneer neem je rust? Een goede en gedoseerde training is essentieel. Dit hoeven jullie gelukkig niet alleen te doen!

Rob Veer

Via trainer Rob Veer bieden we trainingen op maat aan. Hierin kun je aangeven wat jouw instapniveau is, op welke dagen je wilt trainen en naar welk doel je wilt toewerken. Het is makkelijk te gebruiken en houd je gemotiveerd!

Berry van Schaik

Elke zondagochtend worden er trainingen in Utrecht gegeven door hardlooptrainer en ambassadeur Berry van Schaik. Tijdens deze training werkt hij samen met jullie toe naar de marathon. Aanmelden kan via berifarm@xs4all.nl.

Tijdens de deelnemersbijeenkomsten zal het trainen voor een marathon ook uitgebreid besproken worden.

Trainingslopen

Voeding

Naast voldoende training, staat of valt jouw marathonprestatie natuurlijk met goede voeding.

Eten
Gezond en gevarieerd eten met een goede timing is essentieel voor een goede sportieve prestatie. Van het moment dat je aan de start staat van een training of van de marathon moet je lichaam beschikken over voldoende energie en bloedsuikers om de eindstreep te halen.

Drinken
Genoeg drinken is eigenlijk net zo belangrijk als goed eten. Door genoeg te drinken zorg je ervoor dat je niet uitgedroogd raakt. Als het warm is, verlies je namelijk 1 tot 2 liter vocht per uur en daarbij ook belangrijke mineralen. Tip: drink bij trainingen langer dan een uur tussen de 125 en 250 ml per kwartier. Drink tijdens het lopen geregeld kleine hoeveelheden, geen grote volumes in één keer.

Bekijk de instructievideo