Terugblik oktober 2022

Terugblik oktober
119 hardlopers over de finishlijn voor KiKa in oktober 2022

Afgelopen oktober vonden er maar liefst drie Run for KiKa Marathons plaats. Deelnemers reisden af naar Amerika, Engeland of gingen de uitdaging aan op Nederlandse bodem. 119 deelnemers zette zich in voor Stichting Kinderen Kankervrij en haalden gezamenlijk ruim €381.000 op. Samen rennen we kinderkanker de wereld uit!

TCS Londen Marathon

Op 30 september reisde een groep van 14 deelnemers af naar Engeland, Londen om precies te zijn. Op 2 oktober liepen zij een route van 42,2 kilometer door deze Britse stad. Kilometers lang stonden er supporters rijendik langs de kant om de deelnemers aan te moedigen. “De sfeer tijdens de marathon was fantastisch” aldus organisator Daphne Dopheide. 

Bank of America Chicago Marathon

De deelnemers uit Londen waren nog maar net thuis toen de volgende groep alweer klaar stond op Schiphol Airport om te vertrekken richting Chicago. 20 deelnemers liepen een marathon voor KiKa in deze bruisende stad. Deze marathon is onderdeel van de Big Six. "Eén van onze deelnemers behaalde hier haar Big Six Medaille. Zij liep meerdere van deze zes marathons voor KiKa. Prachtig om te zien hoe deelnemers zich vaker inzetten voor KiKa en hiermee ook een persoonlijk doel behalen.” zegt organisator Robin Bartels 

TCS Amsterdam Marathon

Dit jaar zat de Amsterdam Marathon voor het eerst in het aanbod van Run for KiKa Marathon. En dat was een groot succes! Maar liefst 85 deelnemers kleurden op 16 oktober 2022 de straten van Amsterdam oranje en paars. Zij liepen 8, 21,1 of 42,2 kilometer. Vooraf en na de run verzamelden de runners op het kantoor van KiKa bij het Olympisch Stadion. “Dit was een mooi moment voor de deelnemers om spanning, enthousiasme en verhalen met elkaar te kunnen delen. Daarnaast was dit een moment voor ons als organisatie om de deelnemers nog een keer te kunnen bedanken voor hun inzet voor KiKa en wat dat betekent.” zegt Inge Tishauser. 

Op naar 100% genezing

Drie marathons in één maand, dat is uniek voor Run for KiKa Marathon. Veel deelnemers gingen deze maand de uitdaging aan en dat werpt zijn vruchten af. Gezamenlijk werd er een bedrag van ruim €381.000 opgehaald. “Een waanzinnig bedrag waar we ontzettend trots op zijn!” zegt Robin Bartels. Dankzij de inzet van onze lopers kan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker gefinancierd worden om de genezingskans van 81% te verhogen naar 100%. 

Maak jij volgend jaar hét verschil?

Ben jij geïnteresseerd? Loop dan in 2023 een (halve) marathon voor KiKa en maak samen met andere KiKa-lopers het verschil voor kinderen met kanker. Benieuwd naar alle locaties die Run for KiKa Marathon te bieden heeft in 2023? Kijk dan hier!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen