I finish for Fenna


I finish for Fenna

Finish for Fenna


Op 2,5-jarige leeftijd ging Fenna met haar ouders voor iets onschuldigs naar de huisarts, waarna ze werd doorgestuurd naar de kinderarts. In het ziekenhuis bleek Fenna een bult van zo'n 12 centimeter in haar buik te hebben: een niertumor. Al een dag later zaten Fenna en haar ouders in het Prinses Máxima Centrum voor alle vervolgonderzoeken.

"De kinderarts kwam met tranen in haar ogen binnen en zei: het is niet oke, dit hoort niet. Dan zakt letterlijk de hele wereld onder je voeten vandaan." 

- moeder Caroline - 

Behandelplan

De achtbaan ging voor het gezin van start en al snel wisten de artsen met 95% zekerheid te zeggen dat het om een Wilms tumor ging. Aan het begin van de behandeling heeft Fenna eerst 5 weken chemo gehad om de tumor te laten slinken. "Dat ging goed, dus dat was een goed teken." Vervolgens heeft Fenna een grote operatie gehad waarbij de tumor en de nier zijn verwijderd. 

“Toen bleek gelukkig dat Fenna in één van de best mogelijke stadia zat. Na de operatie heeft Fenna alleen nog 5 weken chemo gehad en daarna was ze gelukkig klaar.”

- Moeder Caroline - 

Fenna heeft gerichte behandelingen gehad, die mede door onderzoeken van KiKa zijn gefinancierd.

"Helaas zijn er ook teveel kinderen die het niet redden en daarom vind ik het mooi om via Run for KiKa Marathon een steentje bij te dragen. Het is een stukje dankbaarheid."

- Moeder Caroline - 

Het gezin hoopt dat het in de toekomst voor veel andere kinderen ook zo afloopt als bij Fenna. "Daarom is het belangrijk dat er veel geld wordt opgehaald, omdat er nog steeds vormen van kanker zijn waar geen goede behandeling voor is. Uiteindelijk moet ieder kind genezen en daar is heel veel geld voor nodig." 

In actie komen

Caroline, de moeder van Fenna, stond in 2022 aan de start van een marathon voor KiKa. "Het was een waanzinnige ervaring om met zo een grote groep mensen die hetzelfde doel hebben aan de start te staan en die finish te halen." Voor Caroline was het een mooie manier om zichzelf uit te dagen en de finish te halen, want dat is ook wat alle zieke kinderen moeten doen.  

“De toekomst is voor ons heel rooskleurig en we zijn vooral positief. We proberen zoveel mogelijk mooie momenten met elkaar te hebben.”

- moeder Caroline - 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen