Volg je hart, en laat je benen het werk doen.

Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Mijn naam is Hanna Toussaint en ik ben 58 jaar.  Ik ben geboren in Paramaribo Suriname en op 11-jarige leeftijd ben ik naar Nederland verhuisd. Ik heb mijn sportieve jeugd kunnen voortzetten en mijn voorkeur ging vooral uit naar verspringen en sprinten. Heel grappig, want nu heb ik lange afstanden omarmd. In 2017 heb ik nieuwe schoenen gekocht en forceerde mijzelf om het weer op te bouwen en te gaan lopen. Ik ben steeds langere afstanden gaan lopen. Na een aantal halve marathons gedaan te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar het trainen voor de hele marathon. In 2018 heb ik voor het eerst de hele marathon in New York gelopen. Het was een fantastische ervaring! Wat een dynamiek. Ook de toeschouwers langs de weg, hun enthousiasme gaf zoveel energie. Aanrader voor iedere loper of toeschouwer langs de weg om dit te beleven. Goed georganiseerd!

Hoe ben je in aanraking gekomen met Run for KiKa Marathon?
Ik ben in aanraking gekomen met KiKa, omdat ik op zoek was naar een goed doel die ik graag wilde steunen en waar ik mij voor kan inzetten, door te gaan hardlopen. Omdat ik 15 jaar kankervrij ben. 

Het doel van KiKa sprak mij heel erg aan. Nieuwe onderzoeken mogelijk maken in 'Het Prinses Maxima kindercentrum' een plek voor de kinderen waar ze af en toe even niet aan hun ziekte hoeven te denken. Plek waar ze samen met hun ouders en families kunnen zijn. Ik had kleine kinderen toen ik ook met kanker geconfronteerd werd. Dus ik had gauw mijn keuze gemaakt om voor KiKa Kinderen Kankervrij, mijn marathon te gaan lopen. Hun verdriet en pijn is ook mijn pijn. Heb het als inzet gebruikt voor mensen met wat voor soort ziektes dan ook, dat men wat verlichting moet ervaren die dag.

Wat is jouw beste tip die je andere KiKa runners mee wilt geven?
Volg je hart, en laat je benen het werk doen. Genieten tijdens het trainen of wedstrijd geeft veel energie, ervoor gaan. Leg de lat niet te hoog. Luister naar je lichaam, goede voorbereiding is belangrijk. Don't cry when your feeth are hurt, you now where the victory is, at the end ,you may say to yourself, I did it.

Welk advies zou je mee willen geven aan alle aankomende deelnemers?
Je mag gezien wórden, leuke trainingsoutfits en goede hardloopschoenen. Probeer je trainingen gevarieerd en leuk te houden voor jezelf. Genietend van je loop omgeving, geeft energie. Afwisseling van omgeving, zeg eens ‘Hallo’ tegen medeweggebruikers. Als jij, je voorgestelde afstand niet haalt met training, niks forceren, volgende keer zal het vast beter gaan .Wees trots op jezelf! Blijf je ding doen, hardlopen.

Heb je al succesvolle sponsoracties georganiseerd en welke acties heb je nog op de planning staan?
  • Supermarkten vragen om hun medewerking, dat het winkelend publiek door infomatie poster van kinderen met hun eigen verhaal hun flessenbonnen gaan doneren voor Kika.
  • Winkeliers, bijvoorbeeld Kruideniers waar je vaak komt, collectebussen neerzetten met poster ergens zichtbaar opgeplakt. 
  • Via status van je Whatsapp, foto van poster, kan met slogan, en website KiKa eronder als onderschrift. 
  • Naar vlooienmarkt of buurt markten, braderieën, gewoon proberen. 
Alle kleine beetjes helpen.

Heb je zelf iets wat je kwijt wilt?
Ik ben blij dat ik mij in mag inzetten voor KiKa door marathons te gaan lopen, om geld op te halen voor het goede en mooie werk om kinderen kankervrij te kunnen laten leven. En de organisatie van Kika die hiervoor warm loopt, een warm hart wil toedragen. Ook hun intense betrokkenheid voor ons als lopers, te gek. Super hoor. 

Liefs, Hanna
Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
08-03-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen