Het coronavirus en Run for KiKa Marathon

Het coronavirus heeft Nederland en de rest van de wereld in zijn greep. De organisatie van Run for KiKa Marathon volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Nu al duidelijkheid geven over het verloop van de najaarsmarathons, dat kan niet. Wel willen wij meer duidelijkheid geven over hoe wij als organisatie omgaan met de marathons die dit jaar niet doorgaan en met marathons die mogelijk nog wel doorgaan. Die kans schatten wij overigens klein in.

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via marathon@runforkika.nl.

Vragen en antwoorden over Run for KiKa Marathon en Corona

Gaat mijn Run for KiKa Marathon door?
Op dit moment is het niet te zeggen of de edities van Run for KiKa Marathon in het najaar doorgaan. We staan in contact met de autoriteiten en de organisaties van de diverse marathons. Eerlijk gezegd achten wij de kans klein dat de marathons doorgaan dit jaar.

Tokyo = Geannuleerd
Two Oceans = Geannuleerd
Boston = Verplaatst naar 14 september 2020
Londen = Verplaatst naar 4 oktober 2020
Berlijn = Geannuleerd op oorspronkelijke datum 27 september 2020
Wat gebeurt er als de betreffende marathon organisatie de marathon annuleert?
Wij informeren alle deelnemers meteen, zodra wij zijn ingelicht door ATPI die het officiële statement van de marathon organisatie heeft ontvangen.

Wat is er dan mogelijk?
  • Je inschrijving schuift door naar 2021, afhankelijk of er startbewijzen beschikbaar komen via ATPI.
  • Je sponsorgeld schuift volledig door naar 2021.
  • Je mag switchen naar een andere marathon in 2021.
  • Indien je niet mee kan of wil in 2021, dan ontvangt KiKa het sponsorgeld in 2020.

Let op: Voor de Tokyo deelnemers gelden met terugwerkende kracht dezelfde regels als hierboven beschreven.
Geldt de nieuwe regeling bij het annuleren van een marathon ook voor de Tokyo deelnemers?
Ja, voor de Tokyo deelnemers gelden met terugwerkende kracht dezelfde regels als hierboven beschreven.
Mijn Run for KiKa Marathon gaat niet door, maar ik heb wel via ATPI een reis- en of annuleringsverzekering / supporters arrangement / eenpersoonskamer geboekt. Wat nu?
Eenpersoonskamer + supporters arrangement
Wat betreft toekomstige marathonreizen die mogelijk geannuleerd zullen worden, zal ATPI de officiële annulering moeten afwachten alvorens zij in contact kunnen treden met leveranciers wat betreft verplaatsing en afspraken voor een nieuwe datum of volgend jaar. Hun vervolgstappen worden gebaseerd op het feit of de marathon verplaatst of geannuleerd wordt. Als ATPI deze definitieve informatie heeft, kunnen zij actie gaan ondernemen en neemt ATPI rechtstreeks contact op met de personen die dit bij hun hebben geboekt. ATPI zal er alles aan doen om wederom dezelfde services te kunnen bieden.
 
Reisverzekering geboekt?
Als de reis wordt geannuleerd krijg je restitutie van de premie.
Als de reis wordt uitgesteld wordt de verzekering overgezet naar de nieuwe reisdata. Als de reisduur langer wordt moet je bijbetalen.
 
Annuleringsverzekering
Als de reis wordt geannuleerd krijg je geen restitutie van de premie. Dit is omdat de dekking al is ingegaan op het moment dat de AV afgesloten werd.
Als de reis wordt uitgesteld wordt de verzekering overgezet naar de nieuwe reisdata, tenzij het arrangement meer dan EUR 500,00 duurder wordt (in dat geval vervalt de polis).

Is iets je nog onduidelijk of heb je een andere vraag, neem dan rechtstreeks contact op met ATPI: kika@atpi.com
Waarom neemt de organisatie Run for KiKa Marathon niet zelf nu al de beslissing om te annuleren?
Wij kunnen niet zelf de beslissing nemen om te annuleren. De reisorganisatie ATPI heeft dan het recht de kosten op ons te verhalen. Dat is niet in het belang van KiKa en de projecten die KiKa steunt. Annuleer jezelf dan gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden.
Wat zijn de gevolgen als ik nu zelf wil annuleren?
Indien je nu besluit zelf te annuleren dan gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden.
Stel, mijn Run for KiKa Marathon gaat toch door en ik heb moeite met het ophalen van sponsorgeld. Wat kan de organisatie van Run for KiKa Marathon voor mij betekenen?
Sponsors werven is nu lastig en er is een kans dat je het minimum sponsorbedrag niet op tijd haalt. In dat geval mag je met 25% minder opbrengst ook meedoen. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan vast:
  • Deelnemer geeft het uiterlijk 4 weken voor vertrek naar de marathon aan gebruik te willen maken van deze 'Coronaregeling'.
  • Deelnemer staat ingeschreven voor een marathon in 2021.
  • De verlaging voor 2020 wordt opgeteld bij het minimale sponsorbedrag van 2021.
  • Bij voortijdige annulering van de 2021 marathon verrekenen we dit bedrag met je sponsorteller.

Let op: De sponsordeadlines blijven wel staan, dus houd die in de gaten. Uiteraard geldt dat als je gebruik maakt van deze regeling, je op 4 weken voor vertrek wel minimaal 75% van het minimale sponsorbedrag op je teller hebt moeten staan. 
Als mijn Run for KiKa Marathon toch doorgaat, blijven de sponsordeadlines dan gelden?
Ja, de sponsordeadlines blijven gelden. Uiteraard geldt dat als je gebruik maakt van de ‘Coronaregeling’, je op 4 weken voor vertrek wel minimaal 75% van het minimale sponsorbedrag op je teller hebt moeten staan. 
Ik heb acties gepland, waaronder collecteren, wat kan er doorgaan?
Veel acties - zoals collecteren - kunnen nu niet doorgaan. Volg altijd de actuele richtlijnen van het RIVM op. Vol energie doorgaan? Bekijk onze pagina met sponsoracties die ook nu kunnen.
Wanneer gaat de inschrijving van Run for KiKa Marathon 2021 open?
Onze verwachting is in juni 2020. Hopelijk weten wij dan meer over de garantie van de startbewijzen voor 2021. Het is mogelijk dat het eerder gepresenteerde aanbod van 2021 nog verandert.
Als de Bagan Temple Marathon 2020 niet doorgaat, komt deze dan weer in het marathon aanbod van 2021?
Ja. Het aanbod voor 2021 is nog niet definitief. Als de Bagan Temple Marathon 2020 niet doorgaat dan zal deze op de kalender van 2021 komen. Wij kunnen niet bevestigen dat we 100% zeker startbewijzen krijgen, maar gaan hier onze uiterste best voor doen!
Mijn vraag staat er niet tussen
Staat jouw vraag er niet tussen? Mail de organisatie via marathon@runforkika.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen