Menu Close

Gratis infopakket?

Nu aanvragen

Gratis infopakket?

Nu aanvragen

Gratis infopakket?

Nu aanvragen

Gratis infopakket?

Nu aanvragen

Gratis infopakket?

Nu aanvragen

Uitgelicht

Lees op deze pagina bijzondere verhalen van onze deelnemers. Heb je zelf ook een speciaal verhaal dat je graag wil delen? Neem dan contact met ons op via marathon@runforkika.nl.

Wilfred van de Groep 5 november 2017 Chicago

Waarom doe je mee aan Run for KiKa Marathon?
Mijn naam is Wilfred van de Groep. Al vanaf 2011 loop ik marathons voor KiKa, soms 1 en soms 2 per jaar. Elk jaar ben ik er bij! Waarom? Omdat ik dat beloofd heb aan Thomas, mijn neefje die overleden is aan kanker op 11-jarige leeftijd. Omdat lopen voor KiKa het verschil kan maken!!

Elk jaar sterven er kinderen aan deze ziekte. Elk kind is er een te veel. Ik heb van dichtbij gezien dat een kind met kanker niet alleen dat kind raakt, maar wat het doet met een hele gezin. Ouders die keuzes moeten maken die geen ouder zou moeten maken. Hoe zorg je voor je zieke kind, en voor de andere kinderen en voor elkaar en voor je werk en voor jezelf? Hoe moet je je kind uitleggen dat hij gaat sterven? Hoe leg je dat de broertjes en zusjes uit? Hoe moet je daar als ouder mee om gaan? Daarom loop ik elk jaar weer!

Het belang van onderzoek
Maar ook omdat het ophalen van geld verschil maakt. Daardoor is er onderzoek mogelijk. Onderzoek naar geneeswijzen of onderzoek naar het verminderen van de effecten van de ziekte of de behandelingen. Sinds ik loop, is het percentage kinderen dat beter wordt met 3% gestegen. Wellicht denk je wat is nou 3%? Dat zijn 15 kinderen per jaar, elk jaar weer. Dat zijn 15 gezinnen. Dat is 15 keer een toekomst!

Hoe draag jij jouw steentje bij als ambassadeur van Run for KiKa Marathon?
Misschien twijfel je over het meelopen aan een marathon voor KiKa? Bedenk dan dat jij ook het verschil kan maken. Samen zorgen we er voor dat we kinderkanker de wereld uitrennen!

Ik help je graag, samen met andere (oud-)deelnemers om je twijfels weg te nemen en deel te nemen aan een marathon voor KiKa. Zelf mocht ik acht keer lopen in New York, Londen, Berlijn en Tokyo. Stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen die ik iedereen gun.

Heb je vragen over een marathon voor KiKa, hoe je het geld ophaalt, hoe je kan trainen om een marathon uit te lopen? Neem dan contact op met Inge Tishauser van Run for KiKa Marathon, zij brengt je graag met een van de ambassadeurs van Run for KiKa Marathon in contact.

Heel gaaf als je ook meeloopt om kanker de wereld uit te krijgen!


31 mei 2017

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen