Sponsortips voor thuis!

Samen maken we er wat van, ook in deze lastige corona-tijden. Daarom hier een aantal sponsortips voor acties die je vanuit huis kan doen!

P.S. Vind je het lastig om in deze tijd een sponsoroproep te plaatsen op social media? Gebruik de voorbeeldberichten die wij hier speciaal voor hebben opgesteld.

Voorbeeldbericht social media

Vind je het lastig om in deze tijden aandacht te vragen voor jouw sponsoractie? Dat hoeft niet! Want de strijd tegen kinderkanker gaat gewoon door. Dit voorbeeldbericht laat dat zien. Kopieer en plak deze gerust voor jouw social media oproep!

Voorbeeldbericht:

In deze bizarre en moeilijke tijden denk ik aan alle kinderen die vechten tegen kanker. Kanker gaat namelijk niet in quarantaine.. Daarom blijf ik me ook nu inzetten voor KiKa!
Leg hierna je actie uit en vergeet de link naar je pagina niet te delen!

work out vanuit huis, crunch op yogamatje

Geef een home workout

Geef een online home workout, zo blijven jij en je vrienden in shape. Live of vooraf opgenomen, aan jou de keuze!

Lees meer

Geef een home work out

Bekijk hier een voorbeeld van een YouTube kanaal met home workouts opgezet door een sportschool. Of wat dacht je van de workout van Jordy? Op YouTube kan je talloze voorbeelden vinden!

Hoe werkt het?

De home workout kan je vooraf opnemen en plaatsen op jouw YouTube kanaal. De video zet je op 'verbergen'. Op die manier kunnen alleen mensen die jij de videolink hebt gestuurd de workout bekijken. Plaats een oproep op social media en bericht jouw vrienden en collega's over jouw actie. Je stuurt ze de link zodra de donatie voor KiKa binnen is!

Een LIVE home workout geven? Nog leuker! Je kan dit doen met behulp van YouTube live of meeting programma's als Zoom of Go to Meeting. Hoe YouTube Live werkt, wordt stap voor stap in dit filmpje uiteglegd. Tip: Download hier software om je video op YouTube te streamen.

Gebruik jouw sponsorpagina!

Je hebt om deze actie goed te laten slagen natuurlijk een mailadres of telefoonnummer van de sponsor nodig om de video-link te versturen. Stel daarom een 'nieuwe beloning' in op jouw persoonlijke sponsorpagina voor je home workout actie. Je vindt deze onderaan je pagina. Zo komt het geld én direct op jouw sponsorteller én jij hebt alle benodigde informatie!

man met blouse en kopje koffie achter laptop geeft online pubquiz vanuit huis

Host een online pubquiz

Mis jij je vrienden en zie je op tegen het weekend zonder bars en cafés? Geen zorgen, wij hebben de oplossing!

Lees meer

Host een online pubquiz

Organiseer een online pubquiz voor op de vrijdag- of zaterdagavond! Gebruik een meeting tool, zoals Zoom, Go to Meeting of Kahoot. Zo kan je mooi je presentatie met vragen showen en kunnen de deelnemers hun antwoorden doorgeven via de chatfunctie of ze houden een papiertje omhoog voor de camera. Je kan de pubquiz natuurlijk zelf maken, maar voor 3 tientjes kan je deze ook hier aanschaffen. Dat wordt een gezellige avond én een mooi bedrag voor KiKa!

Gebruik jouw sponsorpagina!

Je hebt om deze actie goed te laten slagen natuurlijk een mailadres of telefoonnummer van de sponsor nodig om de video-link te versturen. Stel daarom een 'nieuwe beloning' in op jouw persoonlijke sponsorpagina voor je pubquiz actie. Je vindt deze onderaan je pagina. Zo komt het geld én direct op jouw sponsorteller én jij hebt alle benodigde informatie!

kind knutselt met een knutselpakket

Verkoop knutselpakketten

Win-win: hou je eigen kids bezig door samen knutselpakketten te maken en verkoop ze aan andere ouders!

Lees meer

Verkoop knutselpakketten

Kies als eerste een leuke knutsel uit. Haal inspiratie van sites zoals deze en doe online of bij een winkel in de buurt de benodigde inkopen. Maak een duidelijke instructie van de te knutselen stappen en maak het af met een foto-voorbeeld. Maak nu (samen met je kinderen) leuke knutselpakketjes hiervan en verkoop deze voor een mooie donatie op jouw sponsorteller!

Kind kan de was... ehh knutsel doen!

man maakt selfie met zijn duim omhoog in sportoutfit

Persoonlijke peptalk geven

Voor de echte motivational speakers: geef een peptalk aan vrienden/familie die de muren op zich af zien komen ;-)

Lees meer

Persoonlijke peptalk geven

Thuiszitten kan best uitdagend zijn. Dus geef een motiverende peptalk aan de mensen in jouw omgeving die dat goed kunnen gebruiken. In ruil voor een donatie op jouw sponsorteller natuurlijk. Via Whatsapp, Facetime of gewoon over de telefoon kan je ze een hart onder de riem steken én geld ophalen voor KiKa!

Gebruik jouw sponsorpagina!

Je hebt om deze actie goed te laten slagen natuurlijk een mailadres of telefoonnummer van de sponsor nodig om de video-link te versturen. Stel daarom een 'nieuwe beloning' in op jouw persoonlijke sponsorpagina voor je home workout actie. Je vindt deze onderaan je pagina. Zo komt het geld én direct op jouw sponsorteller én jij hebt alle benodigde informatie!

hardloper in het bos, zonnestralen

Laat zien dat jij doorgaat

Maak een video die laat zien hoe jij ook in deze tijd gewoon doorgaat met het trainen voor Run for KiKa Marathon.

Lees meer

Laat zien dat jij doorgaat

Voor nu is het nog mogelijk om naar buiten te gaan, maar houd je natuurlijk wel aan de adviezen van het RIVM. Dat betekent dat je lekker je kilometers kan blijven maken. Maar je kan er ook aan denken om een krachttraining vanuit huis te doen!

Zet je training online!

Meer dan ooit zijn mensen online. Spring daarop in en leg je training vast middels een video. Plaats de video op social media en deel je persoonlijke profielpagina. Check onze voorbeeldberichten voor social media bovenaan de pagina hoe jij je berichtje kan insteken.

Hoe maak je een video?

Begrijpelijk als daar niet je kennis ligt en daarom een paar handige tips voor je op een rijtje:

  • Voor Apple gebruikers is iMovie de ideale manier. Lees hier hoe je dat aanpakt!
  • Voor Android gebruikers raden wij de app Quik aan.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen