Schrijf je in en je zult met open armen worden ontvangen in deze geweldige KiKa familie.

Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Hoi ik ben Rox, 30 jaar uit Goes. Ik ben een enthousiaste marathonloper en sinds 2019 ook ambassadeur van KiKa.
 
Hoe ben je in aanraking gekomen met Run for KiKa Marathon?
November 2016 heb ik mijn eerste marathon met een lopersknie gelopen in New York en omdat ik dat kon besloot ik op zoek te gaan naar iets extremers, de marathon op de Chinese muur voor kika kwam ik tegen op internet en ik schreef me meteen in zonder na te denken, de beste keuze ooit! 
 
De reis was tot in de puntjes perfect georganiseerd, China wat een land, prachtige hotels, leuke excursies en een super team waar we mee liepen! Ik was dus zoals velen na mijn eerste marathon voor Kika meteen besmet met het “KiKavirus” en besloot Berlijn en Valencia ook nog te lopen in 2018 voor Kika.
 
Ik hoorde van vele kika deelnemers dat ze bezig zijn met de “big six” major medaille (Tokyo, Boston, London, Berlijn, Chicago en New York) die medaille wilde ik natuurlijk ook erg graag toen ik hem gezien had! Maar wat een gave uitdaging zou het zijn als ik ze dan ook allemaal in 1 jaar zou doen?! Al snel kwam ik erachter dat daar een reden voor is dat niemand dat doet: er zit soms maar 1 week tussen een marathon en het bemachtigen van een startbewijs voor allemaal is vrijwel onmogelijk en het kost enorm veel geld. 
 
Voor Tokyo, Berlijn, Chicago en New York 2019 had ik me ingeschreven bij KiKa en met geluk dat er nog genoeg startbewijzen waren kon ik uiteindelijk met alle 4 mee. Helaas werd ik niet getrokken voor Boston bij de loting en zat London er dit jaar niet bij. 
Dus heb ik mijn startbewijzen door maanden van stalken van alle reisbureaus die ik vinden kon in Europa en iedere charity die er was voor London en Boston benaderd en uiteindelijk toch nog twee charities gevonden en waren alle startbewijzen binnen. Vervolgens heb ik wel besloten ze alle 6 voor Kika te lopen zodat ik hiermee hopelijk meer publiciteit kon trekken voor Kika. Omdat het (bijna) onmogelijke mij gelukt was moest er ook een uitdaging zitten in het inzamelen voor kika voor de publiciteit, €100.000,- in 2019 inzamelen voor kika met het lopen van de “big six”, een mega hoog bedrag, maar een mooi rond bedrag wat er zomaar uitfloepte.
 
Dit mega bedrag hoop ik te bereiken d.m.v. veel publiciteit in kranten, op de radio, op tv en op internet, statiegeldzuilen bij supermarkten, collecteren in de stad met de kikabeer, het organiseren van spinningmarathons, geld vragen aan al mijn FB vrienden op mijn verjaardag, shirtsponsoring; bij elke marathon kunnen particulieren en bedrijven een km sponsoren op mijn shirt, bij feestdagen acties aanbieden zoals oliebollen, kerstkransen, paasstollen enz. Voetbaltoernooien organiseren, kikagadgets verkopen op evenementen, basisscholen een sponsorloop laten doen, bingo’s, benefietconcerten enz.
 
Wat is jouw motivatie om mee te doen met Run for KiKa Marathon?
Kinderen horen niet te moeten strijden voor hun leven en hun jeugd door te brengen in een ziekenhuis met veel onderzoeken, medicatie, pijn, operaties en chemo’s!
Ik ben gek op kinderen, ik geef in de winter al 8 jaar skiles aan kinderen in Oostenrijk en ik heb zelf een kinderwens in de toekomst. KiKa is een onmisbare stichting voor kinderen met kanker!
 
Wat is jouw beste tip die je andere KiKa runners mee wilt geven?
De tip voor beginnende lopers. Iedere loper die zich inschrijft voor een marathon voor KiKa vindt het spannend of het bedrag wat opgehaald moet worden wel gaat lukken. Bij mijn eerste inschrijving had ik een maand lang de angst; haal ik het wel, heb ik wel genoeg tijd, hoe ga ik geld inzamelen?! Maar na een plan gemaakt te hebben hoe ik het wilde gaan aanpakken en vele tips van mede deelnemers ging het al snel als een lopend vuurtje! Er zijn enorm veel manieren om snel en efficiënt geld in te zamelen, die delen wij ambassadeurs erg graag met jou, dus schroom niet jouw ambassadeur iets te vragen want daar zijn wij voor! En vaak is het geld al binnen een paar maanden binnen en gaan de deelnemers ver over het minimale bedrag heen.
 
Welk advies zou je mee willen geven aan  alle aankomende deelnemers?
Schrijf je in en je zult met open armen worden ontvangen in deze geweldige KiKa familie.
Je zult veel nieuwe vrienden erbij krijgen, mensen om je heen krijgen die net zo hard hun best doen om geld in te zamelen voor dit goede doel. De tips en ideeën vliegen je rond je oren en maken je nog enthousiaster en nog meer gedreven om geld in te zamelen en tot slot de geweldige organisatie die altijd alles tot in de puntjes goed organiseren om je een onvergetelijke reis en verblijf te geven die je verdient na het inzamelen van zoveel geld voor kinderen kankervrij!
 
Heb je zelf iets wat je kwijt wilt?
Wij als lopers samen halen een geweldig bedrag op ieder jaar en het groeit nog steeds met het jaar, iedere individuele loper is daarom ook erg belangrijk, want alle bedragen bij elkaar maken dat geweldige grote bedrag! Ik ben trots dat ik een KiKa-loper ben en trots op wat wij samen inzamelen, en die trots en enthousiasme geef ik graag door aan andere mensen zodat er nog meer geld binnenkomt en er in de toekomst geen kinderen met kanker meer zullen bestaan!

Liefs, Rox

Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!


29-03-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen