Menu Close

Ronald van Slooten deed mee in Tokyo 2017 en haalde met zijn team ruim 40.000 euro op!

Ronald van Slooten heeft in 2017 deelgenomen aan Run for KiKa Marathon Tokyo met zijn team Joost, Ronald en Bart en heeft daarbij ruim 40.000 euro ingezameld voor Stichting Kinderen Kankervrij! Wij zijn enorm trots op Ronald en zijn team en willen graag zijn ervaring delen.

Hoe heb je Run for KiKa Marathon Tokyo ervaren?
Voor mij was Run for KiKa Marathon Tokyo een fantastische ervaring. De weg ernaartoe, de voorbereidingen fysiek, de acties en de medewerking van de mensen in je omgeving,  één groot feest. Daarnaast is Tokyo is fantastische stad, wat al een ervaring opzich is. 

Wat voor sponsoracties heb je allemaal uitgevoerd om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen?
Ons team bestond uit drie lopers: Joost, Bart en ik. Omdat we geografisch erg ver uiteen wonen, hebben we alledrie individuele acties gedaan en een paar gezamenlijke acties. De aftrap van alle acties in Zeeland waren bij twee basisscholen. Ik heb voor iedere klas een presentatie gehouden over Kinderkanker en de reden waarom ik meedoe. Dit werkte zeer motiverend. Op de eerste basisschool hebben we een colorrun bedacht. Meester Jeroen had deze actie perfect voor de gehele school georganiseerd. Op een andere basisschool hebben ze de kinderen de opdracht gegeven om te bedenken hoe je het meeste geld kon ophalen voor kika. De kinderen zijn ontzettend creatief en kwamen dan ook met fantastische acties, waaronder het afscheren van mijn baard. Prachtig. 

Ik heb 3 charity-diners georganiseerd. Waarbij de restaurants de regie hadden. Bij één van die diners hebben we een veiling gedaan van allerlei leuke dingen van ondernemers uit de regio. Daarnaast heb ik het Kika tennistoernooi georganiseerd. Wederom met een veiling en kantine-omzet die voor Kika bestemd was. Dit toernooi was een hit. Misschien een voordeel dat ik daar tennistrainer ben… het toernooi leverde €7000 op! 

Maar er waren ook kleine initiatieven, zo was er een leerling die een statiegeld actie had gedaan en stond in een keer met een envelop voor mijn neus. Kippenvel, zo lief. 
Gezamenlijk hebben we twee keer een inpakactie gedaan bij een grote supermarkt, compleet met sushi verkoop en live muziek. 

Kortom, het was een gezamenlijke missie geworden om zoveel mogelijk geld op te halen. Zonder hulp van vrienden en familie was dit nooit gelukt. 

Welke actie vond je het leukst/was het meest succesvol?
Het meest succesvol was het KiKa tennistoernooi. Dit kwam mede doordat een lokaal bedrijf anoniem de veilingopbrengst verdubbelde.

Wat wil je nieuwe deelnemers meegeven/adviseren?
Start vroeg met de planning van je acties en werk ze dan 1 voor 1 af. Sommige acties vergen meer effort van jezelf en andere acties worden overgenomen. Je kan niet alle acties van A tot Z gaan organiseren. Daar heb je andere enthousiaste mensen voor nodig. Durf dus anderen in te schakelen. Jouw eigen inspanningen liggen met name op het gebied van hardlopen. Mijn trainingen heb ik regelmatig gepost op social media. Je bereik is gigantisch en het gaat leven in je omgeving.Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
16-11-2017

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen