Paula Boersma rent
de marathon in Myanmar

Foto Paula Boersma met dochter Marit.

Paula Boersma rent
de marathon in
Myanmar

Foto Paula Boersma met dochter Marit.
I RUN FOR MARITDochter Marit overleed aan de
gevolgen van kanker

Lees het verhaal

Geld voor onderzoek is
van levensbelang

Bekijk de video

Kom ook in actie
voor meer onderzoek

Download de gratis brochure

Finish voor Marit

Nadat Marit een paar maanden klachten over pijn in haar knie had en ze al een aantal keer bij de huisarts was geweest kreeg ze in september 2018 de diagnose osteosarcoom, oftewel botkanker. Met geen pen te beschrijven wat er door moeder Paula en haar familie heen ging. Een zwaar jaar volgt, van de 18 chemo’s die gepland stonden heeft Marit er uiteindelijk maar 4 gehad. Marit trok de chemotherapie héél erg slecht. September 2019 is de prachtige Marit op vijftienjarige leeftijd overleden.

''De diagnose kwam als een mokerslag binnen.
We voelden ons echt machteloos.''

- moeder Paula - 
Paula Boersma en dochter Marit Paula Boersma en dochter Marit
Paula en dochter Marit-2 Paula en dochter Marit-2

Mijn ode aan Marit

Paula beschouwt het ruige landschap en de onvlakke ondergrond van de Bagan als de drempels van Marit haar leven en wil dat leven lopen. De start van de marathon is voor haar de start van Marit's leven. Een prachtig meisje waar ze erg trots op is, maar voor wie het leven niet altijd gemakkelijk was vanwege haar verstandelijke beperking en de ziekte kanker. Daarentegen kon Marit ook enorm van het leven en de mensen om haar heen genieten. 

''Ik weet zeker dat ik tijdens de marathon ook intens van de omgeving en de mensen ga genieten.''

- moeder Paula - 

Kom in actie!

Marit heeft enorm moeten vechten tegen de kanker. Het heeft niet mogen baten. Dit mag niet gebeuren! Kom ook in actie zodat osteosarcoom en andere vormen van kanker zo snel mogelijk te genezen zijn. Paula Boersma neemt via Run For KiKa Marathon deel aan de Bagan Temple Marathon op 27 november 2021 in Myanmar. Haar doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa om een significante bijdrage te leveren aan de genezing van kinderkanker. Kom net als Paula in actie. Ren een marathon voor KiKa.

''Marit zal de hele tocht met me mee lopen, wanneer ik over drempels moet, zal ze me aanmoedigen, wanneer ik niet meer kan, geeft zij mij een duw. Zij geeft mij de energie. Zij is mijn drijvende kracht. De Bagan Temple Marathon: mijn ode aan Marit.''

- moeder Paula - 

Help mee en kom in actie!

Paula Boersma en haar gezin Paula Boersma en haar gezin

Run for KiKa Marathon


Het is de ultieme droom van bijna alle hardlopers: een (halve) marathon lopen. Het is nog steeds mogelijk om een Run for KiKa Marathon in 2021 te lopen voor Stichting Kinderen Kankervrij.

Jij haalt geld op voor kinderen met kanker, wij verzorgen je reis, verblijf, startbewijs en meer is inbegrepen! Waar je ook meedoet: het wordt een onvergetelijke ervaring!

Gratis online brochure

Meer weten?

Vraag de gratis informatiebrochure van Run for KiKa Marathon aan!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen