Menu Close

Marlies Driessen haalde met haar team al ruim 28.000 euro op!

Marlies Driessen is 41 jaar oud en woont met haar 3 kinderen in Hoorn. Met het team ´Jesper runs the world´ zorgt ze voor een grotere genezingskans van kinderkanker! De sponsorteller staat op €5.683,56 en over 5 weken is het zover… Dan rent Marlies de Virgin Money London Marathon voor KiKa! 
 
“Het allerergste wat je kunt overkomen is een kind verliezen”
Mijn jongste zoon Sam (nu bijna 7 jaar) is een periode heel erg ziek geweest. Dit was toen hij 9 maanden oud was. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Allerlei onderzoeken gehad, maar wat er met hem aan de hand was, konden ze niet ontdekken. 
Hij had een groeiachterstand, maar gelukkig is dat weer helemaal goed gekomen. In deze periode heb ik vaak gedacht: wat als hij kanker heeft en doodgaat? Ik voelde mij zo ontzettend machteloos en je kunt op zo'n moment helemaal niks doen.
Ik begon een tijdje na de periode met Sam met hardlopen. Als uitlaatklep en om af te vallen. En zo kwam ik ook in aanraking met KiKa. Ik zag mede runners die voor KiKa marathons liepen. Nu had ik nooit de ambitie om ooit een marathon te lopen, maar toen ik de kilometers ging uitbreiden, kwam toch die kriebel.
 
¨Ik besloot om het gewoon te doen¨
Eenmalig een marathon, maar dan wel voor KiKa! Zodat ik toch een beetje kon helpen om de genezingskans van die rot ziekte te vergroten. Dus in november 2016 liep ik de marathon van New York. Maar zoals ze zeggen is het lopen van marathons verslavend. Na een tijdje rust besloot ik er toch weer voor te gaan en toen er duidelijk werd dat er startbewijzen waren voor Londen heb ik mij meteen ingeschreven. Dus over 5 weken ren ik de marathon van Londen en natuurlijk weer voor KiKa!
 
´Jesper runs the world´
Tijdens de voorbereidingen van New York kwam ik in contact met Jeroen Kooijman. Hij is zijn neefje Jesper verloren aan kinderkanker. We hadden een goede klik en na New York vroeg Jeroen of ik bij hem in het team wilde komen: Team Jesper runs the World. En natuurlijk zei ik JA! Er zijn wat gezamenlijke acties geweest van het team, alleen we wonen niet allemaal bij elkaar in de buurt en omdat ik ook nog 3 kinderen heb is het voor mij lastig plannen in het weekend. 
 
Sponsoracties 
Ik heb samen met Jeroen een keer gecollecteerd bij de Albert Heijn in Muiden.
Er is door het team een spinningmarathon georganiseerd, waar ik helaas niet bij kon zijn. Ik heb wel de inschrijvingen bijgehouden en de bevestigingen verstuurd. Dus wat administratief werk gedaan achter de schermen. 
Er is ook door Jeroen zelf nog het een en ander georganiseerd waar wij als teamleden niet bij waren. Het is wel heel lastig als team met meerdere personen om dingen goed te plannen en organiseren vanwege de verschillende agenda's en de reisafstand.
Maar we hebben ook allemaal zelf acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen! Ik heb zelf een aantal malen bij de bioscoop gestaan met mijn collectebus tijdens een ladies night. Ik verbond hier altijd wel een winactie aan. Dan konden bezoekers in ruil voor een donatie hun naam en emailadres achterlaten en konden ze kans maken op een kappersbon die ik heb gekregen van een vriendin die kapster is. En ik heb een keer een gratis diner van de Griek uit Hoorn aangeboden gekregen om te verloten. 
Ook heb ik veel bij supermarkten gecollecteerd. De collectes leveren relatief toch nog het meeste geld op, al is een pinautomaat tegenwoordig wel handig. Ook mocht ik samen met KiKa deelnemer Marc Wiewel collecteren in december bij de Intratuin.
 
We lopen ook allemaal een andere marathon. We gaan niet samen als één team een marathon rennen. Dat is wel jammer. Ik ben dit jaar van het team de enige die Londen gaat rennen. Jeroen en Alex hebben wel samen de Run for KiKa Marathon in Tokyo gerend afgelopen februari en gaan later dit jaar Berlijn rennen. Erica rent de halve Run for KiKa Marathon Great Wall in China.
 
Ik train alleen en altijd met muziek!
Ik ben aan het trainen met een schema van Rob Veer. Hij heeft mij getraind voor New York en dit beviel goed. Vooral ook omdat ik veel last had van blessures, dus dan is het fijn als er iemand is waar je op terug kan vallen. Via KiKa kregen we korting op een schema. Dit beviel me erg goed, dus ik heb voor Londen weer Rob ingeschakeld. Hij heeft weer een mooi schema gehad en geeft mij ook tips over voeding en drinken tijdens de voorbereiding en marathon zelf. Ik heb wel weer wat last gehad van blessures, dus ik kan nu weer niet heel veel lange duurlopen doen. De langste voor New York was 21 kilometer en dat zal voor Londen niet anders zijn. Maar ik heb New York gered, dus ik weet zeker dat ik Londen ook ga uitlopen. 
 
Tip: ´durf te vragen´! 
  • En die tip zie ik heel veel voorbij komen, maar dat is in mijn ogen de enige juiste tip. Niet bang en brutaal zijn. Nee heb je en ja kun je krijgen!
  • Collectes kun je het beste niet alleen doen, maar met z'n tweeën. 
  • Kijk eens op de website van Run for Kika Marathon. Daar staan echt heel veel leuke sponsoracties tussen en anders kun je altijd contact opnemen met één van de KiKa ambassadeurs. 

15-03-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen