Menu Close

Marcel van Veldhuizen

Deelnemer 2018 · New York · Great Wall (heel)

3 jaar geleden, bijna 40 en mijn levensdagen nog nooit of nauwelijks gesport en toen bedacht ik, ik ga een beetje hard lopen.
7 maanden later liep ik mijn eerste halve marathon afstand en ben je toch enigszins "verslaafd" aan het lopen.
Nu de wens om een marathon te lopen gekoppeld aan een goed doel.
KIKA, Wat een goed doel !!
Kinderkanker is natuurlijk iets wat je nooit mag en wil meemaken maar helaas voor ca. 500 kinderen per jaar de vreselijke diagnose.
Het doel van KIKA:
Van de huidige 75% genezingskans doorstoten naar een 95% genezingskans.
Hier is veel geld voor benodigd en ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren door op deze manier deze prachtige loop te doen.

Een gezond kind heeft wel 100 wensen, een ziek kind maar 1......

Steun mij en help Kika, alvast bedankt.

De dag van The Great Wall

19 mei 2018 half vier in de ochtend gaat de wekker. het is zover, de dag waar we maanden naar toe hebben getraind. Vier uur in de ochtend nog even met het thuisfront gebeld, daar is het tien uur op de vrijdag avond. half vijf ontbijten en vijf uur de bus in richting het startplein. Ying Yang square in Jixian China. De zon komt nog niet boven de bergen uit en het is fris maar zodra hij er wel is is het ook direct warm. het is helderblauw dus het belooft heet te worden. Ik start in wave vier om acht uur in de ochtend. na ca. 1 km komt de eerste klim, een vervelende berg op welke ons na ca. 4 km naar het begin van de muur brengt. daarna volgen de eerste ruim 2500 traptreden en komen we via de goat track (steile afdaling) weer om het start finisch plein. daarna volgen ca.28 km door de diverse dorpjes waar veel toeschouwers ons staan toe te juichen. veel high fiven en selfies verder komen we na 34 km weer op het plein uit waarna het vervelendste stuk begint. waar in de ochtend word geeindigd met degoattrack moeten we er nu meer beginnen om op de muur te komen. om je heen vallen veel mensen in de kramp, geven over of vallen zelfs flauw. bizar wat "de muur" hier met mensen doet. Ik heb mezelf een aantal maal even de tijd moeten geven om op adem te komen maar het gaat eigenlijk best goed. de training op de greb werpt zijn vruchten toch af gelukkig. bij het eind van de muur gekomen rest mij de afdaling nog, dit loopt ondanks de zere knieen best wel weer lekker. de laatste paar honderd meter gaan als een droom vlucht voorbij, je hoort de toeschouwers op het plein juichen voor je. de omroeper schalt je naam en dan de finish. we made it. een onoverwinnelijk gevoel als dan eindelijk die felbegeerde medaille om je nek word gehangen. hier heb je het dan allemaal voor gedaan in combi met het ophalen van zoveel mogelijk geld wat ook super gelukt is. Ik ben trots om hetgeen we geflikt hebben. Het was zwaar maar onvergetelijk. nu even rustig aan en eind juni weer op voor New York. nu al zin in.

03-06-2018

€ 20.660,36 / 22.500,00

Sponsor

€ 11.105,18

Great Wall (heel)

€ 9.555,18

New York

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen