Menu Close

Liset de Groot staat in 2018 aan de start van Run for KiKa Marathon Londen, haar vierde marathon voor KiKa

Liset de Groot deed mee aan Run for KiKa Marathon New York, Tokyo en Chicago en in 2018 staat zij aan de start van Run for KiKa Marathon Londen. Ze heeft in totaal al ruim 17.000 euro ingezameld voor KiKa! Wij zijn enorm trots op Liset en delen graag haar verhaal.

Wat is je motivatie om deel te nemen aan Run for KiKa Marathon?
Mijn motivatie om mij in te schrijven voor Run for KiKa komt voort uit mijn werk als operatie-assistente. Ik heb een keer meegemaakt dat een patiëntje met kanker is gestorven op de operatietafel. De machteloosheid die je dan voelt…verschrikkelijk. Ze stierf niet doordat ze kanker had maar door een bloeding die veroorzaakt werd door de kanker. Je zou kunnen zeggen als een complicatie van de kanker. En juist daar richt KiKa zich op; het ontwikkelen van medicijnen die er voor zorgen dat de kinderen genezen van kanker maar ook o.a. geen complicaties ondervinden van de medicijnen die ze gebruiken voor de behandeling van hun ziekte. Verder ben ik gezegend met een neefje dat gezond is en die een onbezorgde jeugd geniet en dat gun je toch elk kind.
 
Wat voor sponsoracties heb je allemaal uitgevoerd om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen?
Ik heb diverse acties bedacht om geld op te halen voor KiKa waarbij bij elke actie het uitgangspunt was ¨Hoe kan ik de mensen vragen om mij te sponsoren waarbij ze ook weer iets terugkrijgen?¨, enkele acties waren:
- met Pasen paasbrood verkopen; het  KiKa Kukelbrood;
- met Sinterklaas pepernootbrood verkopen;
- eten voor KiKa; met een restaurant een maand lang een speciaal KiKa-maandmenu waarbij er van elk genomen menu 2 euro naar KiKa ging. Het restaurant heeft de opbrengst verdubbeld;
- wandelen voor KiKa; met een gids een wandeling door een mooi natuurgebied maken. Het inschrijfgeld ging volledig naar KiKa;
- culinaire doneeravond;
- KiKa Koningsspelen; met lagere scholen een sportdag gehouden waarbij de kinderen diverse sportclinics konden volgen;
- zelfgemaakte armbandjes verkopen op festivals en bij andere evenementen;
- zelfgemaakte chocoladefudge verkopen;
- statiegeldzuilen bij diverse supermarkten;
- sport- en cultuurdag (Spocu) op het Kamerling Onnes College in Groningen;
 
Welke actie vond je het leukst/was het meest succesvol?
De culinaire doneeravond en de KiKa Koningsspelen waren het meest succesvol maar die acties deed ik in teamverband voor mijn deelname in 2016 aan New York. Vanaf 2017 zet ik mij individueel in voor KiKa en was de meest succesvolle actie het verkopen van de KiKa Kukelbroden voor Pasen. Dat was echt een groot succes. De bakker kon er haast niet tegenaan bakken. En ik had nooit verwacht dat ik op 1 dag 150 broden zou verkopen. In totaal heb ik in 5 dagen tijd ruim 450 broden verkocht, wat neer komt op een opbrengst van 1475 euro. En het was ook zeker één van de leukste acties, maar wat ik toch wel het meest bijzonder vond waren de reacties die ik kreeg van de bezoekers van het TT-Festival in het centrum van Assen. Stoere motorrijders vanuit heel Europa die een armbandje kochten bij mij als ze hoorden waarvoor ik op dit festival stond. Die stoere mannen werden dan ineens week omdat ze beseften dat zij gezegend zijn met gezonde kinderen. En hoe simpel kan het zijn. Ik besloot armbandjes te gaan maken voor het TT-Festival en deze ook op het werk te verkopen. In 1 dag tijd 100 armbandjes verkocht. Wat dan toch maar mooi 250 euro opbracht!
 
Wat wil je nieuwe deelnemers meegeven/adviseren?
Ik wil nieuwe deelnemers meegeven dat als je iets bedenkt en je brengt het overtuigend en met veel enthousiasme, je dan al als het ware de helft van je benodigde sponsorgeld binnen hebt en die andere helft volgt bij wijze van spreke dan vanzelf……Overtuiging en enthousiasme verkoopt! En pas op, nieuwe deelnemers…meedoen aan Run for KiKa Marathon is verslavend! De energie die je krijgt van de mensen die net als jij zich inzetten voor KiKa is enorm. Je krijgt er vrienden bij en het groepsgevoel om samen die marathon te gaan lopen is groot en maakt dat je nadat je je eerste marathon voor KiKa hebt gelopen denkt; dit wil ik nog een keer meemaken!!!


Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
09-02-2018