Menu Close

Lianne rent op aanraden van haar dochter dit jaar de Run for KiKa Marathon in China

Na 224 marathons en lange afstanden waarvan één voor KiKa, is Lianne momenteel aan het trainen voor de Run for KiKa Marathon in China, iets waar je trots op mag zijn. Lianne deelt haar motivatie.

In 2012 en 2014 heb ik meegedaan met Run for KiKa Marathon New York en toen resp. € 12.756,90 en € 13.824,74 op mogen halen dankzij de vrijgevigheid van mensen die het belang van KiKa inzien. In 2012 ben ik begonnen met  lopen voor KiKa naar aanleiding van het verhaal van een bevriende vader over zijn dochter, Jewel, die een zware operatie moest ondergaan vanwege kanker. Dat verhaal maakte behoorlijk indruk en toen ik in een tijdschrift las over de actie Run for KiKa Marathon heb ik mij aangemeld en op de meest uiteenlopende manieren sponsorgeld opgehaald.

Soms zijn woorden overbodig…
Het mooiste en tevens het zwaarste van zo’n actie is de betrokkenheid van mensen en de verhalen die ze delen terwijl je ze soms niet of nauwelijks kent. Familie, vrienden, collega’s en bekenden die belangeloos hulp bieden door geld te doneren of te helpen met het organiseren van evenementen. De inzet en enthousiasme te zien van de leerlingen tijdens een sponsorloop. Gesprekken met ouders die zich gelukkig prijzen met de goede gezondheid van hun kinderen en een bijdrage geven voor diegene die het nodig hebben. Een blik uitwisselen met ouders die worstelen met hun bezorgdheid en verdriet. Een opa en oma die met tranen in hun ogen vertellen over hun zieke kleinkind, briefgeld in de collectebus stoppen en je bedanken voor je inzet. Een stoere jongen van een jaar of 18 die met ferme passen langs loopt en zonder je aan te kijken 10 euro in de bus stopt. Dan zijn woorden overbodig.

Wát deed Jewel het goed!
De actie van 2012 werd afgesloten met het lopen van de marathon in New York. Deze werd echter afgelast vanwege orkaan Sandy. Wat ik lastig vond, was dat ik voor mijn gevoel de actie emotioneel niet af had kunnen sluiten. In de zomer van 2013 viel dat alsnog op z’n plek tijdens de Samenloop voor Hoop in Roermond. Jewel liep tussen de Survivors en wat deed ze het goed. Toen heb ik tijdens dat evenement op de atletiekbaan de marathonafstand gelopen en hebben we het op die manier samen af kunnen sluiten.

“Mama, deze kans krijg je nooit meer.”
In mei 2017 besloot ik om nog een keer voor KiKa te gaan lopen. Aangezien ik niet graag lang in een vliegtuig zit besloot ik dat het een marathon dicht bij huis zou worden bijvoorbeeld Londen of Berlijn. Toen de lijst van marathons waarvoor je je aan kon melden bekend was liet ik mijn ogen over de lijst gaan en kreeg kippenvel bij het lezen van de Great Wall Marathon. Het lopen van trails, berg- en trappenmarathons vind ik heel mooi om te doen. Mijn oudste dochter zei meteen: “Mama, deze kans krijg je nooit meer. Dit is wat jij heel graag doet, dus gewoon doen”. Dat uit het hart gegeven advies heb ik opgevolgd. Ik heb me aangemeld en ben begonnen met geld in te zamelen middels diverse sponsoracties. De directeur en het team van de school waar ik werk steunen de actie. Er is een werkgroep opgericht en samen met de ouders en het wijkteam zijn o.a. een sponsorloop en kerstmarkt gehouden met een geweldig bedrag als resultaat. Het is echter niet alleen de financiële opbrengst die deze actie tot een succes maakt. Het samen bezig zijn voor één doel zorgt voor verbinding, brengt creativiteit en beleving. Zo staat er in de hal van school een groot moodboard waarop leerlingen tekeningen en wetenswaardigheden over kinderkanker en de Chinese muur hebben gehangen. Leerlingen van groep 5 bouwden de Chinese Muur van houten bouwblokken en door groep 8 werd met een afstandsmeter gelopen en berekend hoe ver een marathon eigenlijk is. Het is prachtig om te zien hoe betrokken kinderen zijn. Ze begrijpen heel goed waarvoor ze zich inzetten. Daarnaast heb ik op markten en festivals gestaan met gesponsorde producten. Het is geweldig hoeveel mensen daadwerkelijk helpen als je hulp vraagt voor KiKa. In al die jaren is het maar een enkele keer voorgekomen dat ik uit heb moeten leggen wat KiKa is en wat KiKa doet.

Lopen voor KiKa
In de afgelopen jaren is mij via lezingen van oncologen, gesprekken met artsen onderzoekers en een bezoek aan het Prinses Màxima Centrum, duidelijk geworden dat het geld van KiKa dringend nodig is voor onderzoek om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen en het terugbrengen van bijwerkingen van medicijnen. Daarom loop ik voor Stichting Kinderen Kankervrij.

Acties
Vorige maand vroeg ik aan Rob Verstappen of hij de actie voor KiKa wilde steunen. Rob is juweeldesigner en diamantzetter van juwelenatelier Regter-Esser in Roermond. Hij was meteen enthousiast en stelde voor een zilveren speldje te ontwerpen aan de hand van het KiKa logo. Het is een bijzonder en mooi speldje geworden. Een kinderhand met de K van KiKa. Een handje om zelf te dragen of om iemand te schenken en KiKa op die manier te steunen. Het speldje kost €45,- en kan besteld worden door een mail te sturen naar: stroe330@planet.nl. De eerste vier speldjes staan al in bestelling. Hopelijk worden dit er nog meer.

Eén doel 
De marathon komt al dichtbij. Het zal een zware marathon worden vanwege het parcours en vanwege de weersomstandigheden. Het kan daar zo’n 35 graden zijn met een hoge luchtvochtigheid. Dit staat echter in geen verhouding met het zware traject dat een ziek kind af moet leggen… Zondag 18 maart was de bijeenkomst in Bunnik. Daar kwam het Great Wall Team bij elkaar. Ik keek ernaar uit om de medelopers te ontmoeten. Allemaal mensen die zich inzetten voor hetzelfde doel en ieder vanuit zijn eigen beweegreden. Voor alle lopers en medewerkers van KiKa, veel succes én plezier gewenst met alle sponsoracties, het behalen van de gestelde doelen en het lopen van de marathon.

Samen voor KiKa ☺                                                                                                                                                               
Lianne

05-04-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen