Laurens Vonk haalde bijna €24.000 op!

Hallo, ik ben Laurens Vonk, 37 jaar, getrouwd en ik heb twee prachtige dochters van 3 en 7 jaar. Ik ben woonachtig in het groene hart van Nederland, Hoogblokland, een klein dorpje naast Gorinchem. Ons kent ons dus. Ik werk als monteur/chef in een autogarage. Na 8 jaar meegedaan te hebben met de Roparun, was ik op zoek naar iets anders. Tijdens een lezing van een moeder over de KanjerKetting werd ik geraakt. De KanjerKetting is een beloningssysteem en wegwijzer dat bestaat uit kralen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, scans, lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care, etc. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal. Helaas zijn sommige kettingen lang, maar wat een prachtig initiatief! 

Een echte strakke planning
Toen kwam KiKa op mijn pad, ik kreeg interesse en bezocht de website. Het ging niet meer uit mijn hoofd. Ik moest iets doen met mijn enthousiasme en ik kon er niet meer omheen. Hoe gaaf is het om te lopen voor KiKa?! Het zou mijn debuut worden voor KiKa én het lopen van een marathon. Dit alles in Tokyo! 

Dus het werd duidelijk: in 2017 liep ik mijn laatste Roparun, want ik had me ondertussen aangemeld voor Run for KiKa Marathon Tokyo. 

De zaterdag na de Roparun startte ik mijn eerste actie voor KiKa! Dit was op een Tractor Pulling waar ik met een kraam met spelletjes (buksschieten en ballon prikken) stond. Je kon gesponsorde prijzen winnen. Ook had ik op deze dag onwennig met de collectebus rondgelopen maar alle schroom viel van me af toen iedereen zeer positief reageerde en graag wat in de bus deed. De kop was eraf, ik haalde ruim 600 euro op. 

Hierna heb ik samen met mijn vrouw een hele planning gemaakt voor sponsoracties en heb ik mensen benaderd voor hulp om de sponsoracties mogelijk te maken. Het werd een strakke planning met een super druk programma voor oktober en november. De volgende sponsoracties stonden op de planning: 
 • Kinderkraam op een zomerfeest; 
 • Ladies night; 
 • Sponsorloop op twee scholen; 
 • Kraam met verkoop van appeltaart; 
 • Appelmoes en een gokspelletje; 
 • Hamburgers en shoarma verkoop bij Temptation weiland; 
 • Bierproeverij;
 • Losse verkoop van zelfgemaakt bier; 
 • KiKa diner;
 • Workshop/proeverij bierbrouwen; 
 • Kringloopwinkel aangeschreven voor sponsoring;
 • Workshop kerststukjes maken.

De meest succesvolle sponsoractie was een sponsorloop op school die ruim €11.000,- euro opgeleverd heeft. Ook was het leuk om op de scholen een presentatie te geven en interactief te zijn met de kinderen. Hoe mooi is het dat kinderen voor de zieke kinderen gaan rennen, hun leeftijdgenoten! Ook als ze niet van rennen hielden gingen ze er wel voor, kippenvel!

Ook nog trainen… 

Naast alle acties moest er ook nog gelopen worden en het werd eind december dat ik een schema had en geadviseerd werd over voeding. Hierna kon ik vol goede moed starten! Tijdens de trainingen liep ik verschillende keren tegen grenzen aan of ging eroverheen, maar ik ervaarde dat wel als goede lessen. Een tip: zorg dat je de trainingen serieus neemt!
Ineens was het zover, al die tijd had ik het voor me uitgeschoven maar nu gaat het toch echt gebeuren. Ik ging naar Schiphol, ontmoette de groep, stapte het vliegtuig in en stond ineens in Tokyo! Vanuit het vliegtuig op naar de Expo, mijn startnummer en t-shirt ophalen en uiteraard vele malen op de foto bij de route en de muur waar mijn naam op staat. Hierna gingen we door een soort Japanse kermis heen waar ik al goed in de sferen kwam. Vanuit de Expo gingen we naar een zeer luxe hotel. 

Tijd voor Japan! 
Tijd om Japan te bezichtigen! We konden kiezen of we alleen op pad wilde gaan of met de door Run for KiKa Marathon geregelde excursies. Wat een heerlijk land. Ik heb genoten!
Dan de dag voor de marathon, deze stond vol gepland om Japan nog verder te bezichtigen. Ze zeggen dat je rust moet houden en niet te veel moet lopen… Tja dat weet je niet als debutant. Dat weinig lopen is niet gelukt maar ik heb wel veel gezien. 

De dag van de marathon! Ik had slecht geslapen want ik had toch wel wat gezonde spanning bij me en ik wilde me uiteraard ook niet verslapen. Ik was dus op tijd wakker en trok mijn hardloopkleding aan, die ik de avond ervoor had klaargelegd. Op naar het ontbijt, ik koos voor een lekkere stevige maaltijd. Daarna kregen we een peptalk en gingen we naar het startterrein. Na de spullen afgegeven te hebben, gingen we naar het startvak. Hier was het heel erg koud. Het was dus maar goed dat we dicht tegen elkaar aan stonden, hierdoor werd de temperatuur een stuk dragelijker. Een warming-up heb ik niet gedaan. 

Het startschot en gaan: YES! 

Constant ging er door mijn hoofd: rustig aan, rustig aan beginnen. Telkens ging de handrem erop. ¨Laat je niet gek maken door de anderen die sneller gaan.¨ Het was zo gaaf om met zijn allen door de Japanse straten te rennen. Ik genoot van alles en bij de 9 kilometer hoorde ik de KiKa supporters, inclusief mijn eigen vrouw, schreeuwen. Wauw, daar kon ik niet omheen. Echt super dat ze daar stonden. Doordat mijn naam op mijn shirt stond, werd deze meerdere malen geroepen, wat heel erg motiveerde. Ondertussen gingen de eerste kilometers goed, eenvoudig en soepel. Ik had geen last van pijntjes of andere gekke dingen. Bij de 30 kilometer begon ik harder te lopen zonder dat ik het doorhad. De grote inhaalslag was begonnen, want hoe dichter ik bij de finish kwam, hoe harder ik begon te lopen. Het publiek geeft je hier zo'n boost waardoor je niet meer te stoppen bent. De negatieve split was een feit! 

Toen ik eenmaal over de finish kwam, was ik nog steeds niet moe. Maar toen ik eenmaal stil stond merkte ik dat ik direct stijf werd. Ik ben snel mijn medaille op gaan halen en heb daarna gelijk warmte kleding aangetrokken. Run for KiKa Marathon Tokyo was mijn eerste marathon en mijn tijd was 3:14.38! Ik heb van iedere stap genoten en Tokyo zit in mijn hart. 

Trouwe supporters 
Vervolgens gingen we weer naar de bus en reden we naar het hotel waar alle trouwe supporters opnieuw stonden, nog steeds luid en duidelijk. We hebben de hele avond verhalen gedeeld, ik vergeet dit nooit meer. 

Ik raad iedereen aan om Run for KiKa Marathon te gaan lopen. Schrijf je in en ga ervoor! De sponsoracties kosten geen energie, je krijgt er energie van! Ik had ook nooit durven dromen dat ik aan het einde van de rit €23.919,- op de teller had staan voor KiKa. Het maakt me heel erg trots dat ik dit heb mogen doen voor kinderen met kanker. Samen helpen we kanker de wereld uit en gaan we voor die 95% genezingskans. 

TIPS! 

Als je besluit om mee te doen, zorg dan voor een goed advies voor je voeding/drinken en een schema voor je hardlooptrainingen, maar zorg dat je ook wat anders doet dat het hardlopen ondersteund.

Tips voor het plannen van sponsoracties: 
 • Zorg dat je niet alleen in je eigen visvijver zit, vraag bekende of zij ook mensen willen regelen om je acties mogelijk te maken. Er zijn genoeg mensen die willen helpen!
 • De mensen willen gerust geld geven en zorg dan dat ze ook iets leuks terug krijgen
 • Vraag jezelf af wat je met je actie wilt verdienen 
 • Laat je prijzen/materialen sponsoren
 • Zorg dat je planning ruim van tevoren bekend is
 • Zorg dat je geniet van je acties, jij bent het visitekaartje voor KiKa
 • Wees trots dat je een steentje bij kunt dragen voor KiKa

Tot snel, want ik ben nog niet klaar bij KiKa. Dit smaakt naar meer!

Groetjes, Laurens Vonk
Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
03-07-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen