Laat je horen, durf te vragen en GENIET!

Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Mijn naam is Jolien Knoops-Theeuwen, 33 jaar en woonachtig in Tienray. Ik ben de trotse moeder van Sven van 6 jaar en Malin van 4 jaar en vrouw van Bart. 4 jaar geleden ontdekte ik mijn absolute passie: hardlopen. Het begin was lastig, maar de verslaving des te groter. Met 20 kilo extra maar met de juiste portie doorzettingsvermogen ging ik aan de slag! 5 kilometer werden er 10, 10 kilometer werden halve marathons. Op 8 april 2018, na een voorbereiding van ruim 1 jaar, voltooide ik mijn eerste marathon in Rotterdam. In mijn voorbereiding richting Rotterdam heb ik geleefd als een topsporter, 3x per week hardlopen, 2x per week krachttraining en 100% aandacht voor voeding. Daardoor viel ik nog eens 15 kilo af en was ik in absolute TOPvorm voor mijn eerste marathon. Door toewijding, passie en doorzettingsvermogen! Met deze toewijding, passie en doorzettingsvermogen wil ik me voor mijn volgende marathon gaan inzetten voor het goede doel; KiKa. Namens KiKa zal ik op 29 september 2019 in Berlijn de marathon lopen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Run for KiKa Marathon?
Na mijn eerste marathon in Rotterdam (of eigenlijk tijdens deze marathon) wist ik al dat dit niet de laatste keer zou zijn dat ik een marathon zou lopen. Ik wist meteen dat als ik nog eens dit avontuur zou aan gaan, dat ik het dan voor het goede doel zou doen. In mijn Road to Rotterdam heb ik een Facebookpagina bijgehouden met mijn trainingen, mijn zorgen en mijn ontwikkelingen. Het bereik van deze pagina, zeker in het marathon weekend liep over de 10.000 personen. Tijdens de marathon van Rotterdam werd mijn pagina live up-to-date gehouden met dank aan mijn zusjes. Met dit bereik was de beslissing zo genomen en besloot ik voor het goede doel te gaan. Al vaker wilde ik meedoen aan aan KiKa run van 10 kilometer in bijvoorbeeld Eindhoven, maar om verschillende redenen lukte mij dit niet. Daarom ben ik verder gaan kijken naar de mogelijkheden en kwam ik bij de Run for KiKa Marathon uit.

Wat is jouw motivatie om mee te doen met Run for KiKa Marathon?
Het doel KiKa is een doel wat dichter bij me staat als dat veel mensen wellicht weten. Als moeder van twee kinderen van 6 en 4 jaar besef ik me hoe gelukkig ik mag zijn met twee gezonde kinderen. Kinderkanker komt helaas nog steeds (te) veel voor en ik kan erover meepraten....

Mijn jongste zusje Karlijn heeft toen ze 6 jaar was gevochten en gestreden tegen leukemie. Gelukkig kan ik meteen melden dat ze inmiddels een knappe volwassen vrouw van 25 jaar is. In de tijd dat Karlijn ziek was, was ik zelf een puber van 13 jaar, dus ik had mijn "eigen problemen". Juist daarom is de impact van haar ziekte iets wat altijd bij me zal blijven. De bezoeken aan het Radboud, de millennium wisseling in het ziekenhuis toen ze heel ziek was. De chemokuren, het doodzieke kleine meisje, de grote strijder, de kleine regisseuse en de bezoeken van Cliniclowns. De dag dat mijn moeder de tondeuse over haar al bijna kale bolletje mocht halen en ze zat te giebelen omdat het kietelde...
Het verdriet wat ik gezien heb bij mijn ouders doet me nu nog breken, al helemaal als ik nu naar mijn Sven kijk, wetende dat hij precies de leeftijd heeft van mijn zusje toen. Juist omdat ik die puber was en mijn "eigen problemen" had (ik was gewoon een puber, en had geen ruimte voor een ziek zusje), wil ik nu voelen wat ik toen niet voelde. Het verdriet en de pijn komt nu harder binnen als toen lijkt het. En dat is prima, juist om te beseffen hoe relatief en bijzonder iets "simpels" als gezondheid is. Hoe kan zo'n klein kind zo ziek zijn? Hoe kan het mogelijk zijn dat deze ziekte nog steeds niet voor ieder kind te overwinnen is? 

En daarom, Juist daarom, Daarom #jolienrunsforkika

Wat is jouw beste tip die je andere KiKa runners mee wilt geven? 
Vertel je verhaal! Laat mensen weten waarom je voor KiKa loopt. Laat mensen zien en horen hoe je traint voor je marathon. Als mensen je verhaal kennen en zien hoeveel liefde, tijd en energie je erin stopt, krijg je nog meer respect en goodwill. Kijk om je heen voor de juiste acties, sponsoren en durf te vragen. Sponsoren komen zeker niet bij jou aan de deur, jij moet het zelf doen. Zorg voor een goede informatie pagina, op facebook of een website en probeer wekelijks nieuwe informatie te geven. Dit kan variëren van een actie of een interessante training. Maar laat je horen!

Welk advies zou je mee willen geven aan alle aankomende deelnemers?
Laat je horen, durf te vragen en GENIET! Het kost energie maar je krijgt er ook heel veel mooie energie én verhalen voor terug. De Run for KiKa Marathon familie op Facebook is een super mooi platform voor informatie, tips en samenwerkingen. De mooiste acties worden gezamenlijk hier opgezet.

Heb je al succesvolle sponsoracties georganiseerd en welke acties heb je nog op de planning staan?
Omdat ik 2 kinderen heb in de leeftijd van mijn zusje toen zij ziek was, heb ik er bewust voor gekozen om mijn kinderen zoveel mogelijk bij mijn acties te betrekken. We hebben ook veel over tante Karlijn gesproken en de kinderen hebben al veel vragen gesteld over haar ziekte.
Mijn eerste actie in de zomer van 2018 was dan ook een verkoopkraampje tijdens
de Kindermarkt. Vanuit familie, vrienden en kennissen heb ik heel veel verkoop spullen gekregen en samen met mijn kinderen en schoonmoeder hebben we een vliegende start gemaakt met onze KiKa acties. Op verzoek van de kinderen hebben we dit in november nogmaals overgedaan met een Garage Sale in onze eigen garage met de spullen die over waren. Natuurlijk waren de Kerststollen in december een daverend succes en hopelijk kunnen we dit met Pasen nogmaals over doen. Voor de komende periode staat de verkoop van cupcakes op het programma, organiseren we een Spinning / Club Power Marathon op de sportschool waar ik werk en mag ik bij onze hardloopvereniging een actie opzetten.

Heb je zelf iets wat je kwijt wilt?
Zoals je kunt lezen ben ik reuze enthousiast! Op het moment dat ik me inschreef was ik wat sceptisch over het op te halen bedrag maar met de juiste acties is dit goed te doen. Ja, het kost tijd, moeite en energie maar de liefde en energie die je ervoor terugkrijgt is het allemaal waard. Hoe mooi is het dat je de sport waar we zo van houden, de doelen die je jezelf oplegt voor het goede doel kunt doen. De KiKa familie is zo'n mooie club, daar kun je alleen maar van genieten!

Liefs, Jolien

Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
08-02-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen