Menu Close

KiKa-marathonlopers voltooien met succes de stadsmarathon in Chicago

Amsterdam, 9 oktober 2017 - Op zondag 8 oktober hebben 31 deelnemers de 42,195 kilometer afgelegd in de ´Windy City´ tijdens de eerste editie van Run for KiKa Marathon Chicago. Naast deze fantastische prestatie hebben zij ruim 216.000 euro opgehaald in de strijd tegen kinderkanker.

Hardlopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. Dat is waar de KiKa-marathonlopers het allemaal voor deden afgelopen weekend. En met succes! Want met een dergelijk hoog bedrag mag de eerste editie van Run for KiKa Marathon Chicago geslaagd genoemd geworden.

Voorlopig eindbedrag
Voor de 40e keer stond de Bank of America Chicago Marathon op het programma. De ruim 216.000 euro die is opgehaald door de KiKa-marathonlopers is nog een voorlopig eindbedrag, want eventuele sponsoringen kunnen nog gedaan worden. De lopers hebben gemiddeld 6.900 euro sponsorgeld per persoon opgehaald. Kortom, naast een geweldige marathonervaring, ook een prachtig bedrag voor Stichting Kinderen Kankervrij.

Strijd tegen kinderkanker
Het succes van de eerste editie van Run for KiKa Marathon Chicago smaakt naar meer. Organisator Inge Tishauser: ‘Jaarlijks krijgen meer dan 500 kinderen de diagnose kanker, helaas haalt 1 op de 4 het niet. Met deze marathon hebben wij de overlevingskans voor kinderkanker hopelijk weer verhoogd. Ieder procent is er weer één!’.


Interesse in 2018?
11-10-2017

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen