Je merkt dat een goed doel mensen verbindt

Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Hoi ik ben Wendy en ben 26 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Pim in Valkenswaard. Ik geef aardrijkskunde op het Carolus Borromeus college in Helmond. Sporten is altijd heel belangrijk geweest voor mij en nu nog. Ik heb altijd gevoetbald en zelfs ook nog op een vrij hoog niveau. Door veel pech met mijn gezondheid en blessures is het beter voor mij om niet meer te voetballen. Sporten is altijd een uitlaatklep voor me geweest en nu nog, vandaar dat ik ben gaan hardlopen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Run For KiKa Marathon?
Ik heb KiKa altijd een heel mooi en belangrijk doel gevonden. Toen het voetballen op hoog niveau niet meer haalbaar voor me was, ben ik gaan denken wat ik dan nog wilde bereiken in het sporten. Zo ging ik kijken en kwam ik uit bij Run For KiKa Marathon. Toen was ik nog nooit in New York geweest maar had ik over de marathon van New York veel gelezen en veel van gezien. Mijn gedachte werd een droom, ik wil ooit de marathon van New York rennen voor KiKa.

Wat is jouw motivatie om mee te doen met Run For KiKa Marathon?
Helaas kon ik mijn droom niet meteen waarmaken. Ik heb zelf veel pech gehad met mijn gezondheid en er is een tijd geweest dat ik veel operaties heb moeten ondergaan aan mijn buik, uiteindelijk is mijn dikke darm eruit gehaald en het gaat beter. Waar ze mij ook vroegen naar mijn dromen of wat ik nog wilde bereiken was mijn antwoord, de marathon van New York rennen voor KiKa. Helaas was ik na mijn operaties erg vermoeid, dit ging niet weg. Sterker nog het werd erger, na een lange tijd kwam het erop neer dat ik het Chronisch vermoeidheidssyndroom heb, nog een keer pech. Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten, dat past totaal niet bij mij. Ik denk dan ook, ik heb misschien pech, maar er zijn mensen die het erger hebben. Ik mag niet klagen. Ook dan moet ik vaak denken aan de kinderen die ziek zijn, dat doet mij erg veel. Kinderen horen niet ziek te zijn, ze moeten kind kunnen zijn, kunnen spelen en een zorgeloze jeugd hebben. Ik heb misschien pech, maar kan mij nog steeds inzetten voor deze kinderen en het doel waar ik het voor doe, geeft mij nog extra kracht.

Wat is jouw beste tip die je andere KiKa runners mee wilt geven?
Ik sta pas aan het begin, ik heb mij pas ongeveer 3 weken geleden ingeschreven, maar in mijn hoofd ben ik hier al veel langer mee bezig. Dat ik nieuw ben is ook te zien aan mijn foto, nog geen loop foto. Gewoon doen, vertrouw op jezelf en op de mensen om je heen. Je merkt echt dat een goed doel mensen verbindt. Durf te vragen en denk groots, maar wel realistisch.

Welk advies zou je mee willen geven aan alle aankomende deelnemers?
Niet bang zijn of twijfelen maar gewoon inschrijven. Je groeit er zelf als mens door, je doet het voor een prachtig doel en je leert zelf ook nog eens super lieve mensen kennen. Alles is vanuit Run For KiKa Marathon super geregeld. Of je nu al een ervaren loper bent of, net als ik, een beginneling, je merkt geen verschil. Iedereen staat voor je klaar en het is echt de KiKa familie waar je over leest en hoort.

Heb je al succesvolle sponsoracties georganiseerd en welke acties heb je nog op de planning staan?
22 juni 2019 organiseer ik met drie super lieve collega’s een benefietdiner op school. Dit zal een diner zijn met een veiling. Het KiKa Sneakergala, het is de bedoeling dat mensen dus in gala gekleed komen maar dan wel op sneakers, een gala met een knipoog dus eigenlijk. Samen met drie leerlingen organiseer ik een sponsorloop voor basisscholen. Verder wil ik nog een bierproeverij organiseren en zit ik nog vol met andere leuke acties om te organiseren. Ik ben zelfs zelf dingetjes aan het maken om die te verkopen. En natuurlijk de statiegeldzuil in de supermarkt.

Heb je zelf iets wat je kwijt wilt?
Ik houd op mijn sponsorpagina een blog bij over mijn weg naar New York. Dit doe ik ook op mijn Instagram @wendy_roadtonym. Verder hoop ik dat nog meer mensen zich in de toekomst aanmelden, samen staan we sterk en helpen we kinderkanker de wereld uit. Als een marathon een brug te ver is, zijn er altijd wel andere mogelijkheden om je in te zetten voor KiKa.

Denk positief, niet in problemen maar in kansen. Je kan meer dan je denkt.

Liefs, Wendy

Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
10-05-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen