Menu Close

Inzetten voor KiKa vanaf het tropische Aruba!

Team Aruba 5 november 2017 New York
Bon Dia!

Wij zijn Niek de Munck Mortier en Fabian Vroegh en doen mee aan de New York Marathon als Team Aruba. Omdat wij beide woonachtig zijn op Aruba willen wij jullie graag vertellen hoe wij ons voorbereiden op de marathon en hoe wij de betrokkenheid met KiKa ervaren.

Wat is jullie motivatie om deel te nemen aan RFKM?
Zoals bij jullie wel bekend zal zijn is de temperatuur op Aruba altijd rond de 30 graden. Mede door deze temperaturen is sporten niet altijd even makkelijk, maar niks doen vinden we beide geen optie. Daarom zochten wij beide een sportieve uitdaging. Deze vonden we in hardlopen en wat is er dan mooier om dit voor een goed doel te doen. Wij hebben een goed leven zonder (echte) zorgen en dat kan helaas niet iedereen zeggen. Dan is het mooi dat je iets terug kunt doen voor anderen! Als vaders van totaal 5 kinderen weet je hoe fijn het is dat het met de kinderen goed gaat.

Hoe zijn jullie vanaf Aruba in aanraking gekomen met ons evenement?
Binnen onze vriendenkring heeft er al iemand deelgenomen aan de RFKM en wij vonden dit zo’n mooi initiatief. Daarbij is het in de Arubaanse gemeenschap nog een relatief onbekende organisatie. Ons doel is om hiervoor meer aandacht te vragen. De (vele) Nederlanders zijn vrijwel allemaal bekend met KiKa maar de Arubanen zelf niet. Terwijl ook de kinderen met de diagnose kinderkanker vanuit Aruba naar Nederland gaan voor behandeling.

Hoe halen jullie het sponsorgeld op?
Naast de vrienden en kennissen in Nederland die ons steunen proberen we ook de bekendheid onder de aandacht te brengen op Aruba. Omdat Beach tennis een grote sport is op Aruba hebben we een Beach tennis Toernooi georganiseerd voor KiKa. Alle opbrengsten zoals: inschrijfgelden / (kids)clinics / Catering / Loterijen etc. zijn rechtstreeks naar KiKa gegaan. Aruba is toch een vakantie eiland waardoor veel restaurants, cafés, hotels, en supermarkten, etc. ons wilde steunen in de strijd tegen kinderkanker.
De munteenheid op Aruba is de Arubaanse Florijn (AWG) Al het geld wat we in Florijnen ophalen moet gedeeld worden door 2 om in de rekenkoers van Euro’s te komen. Hierdoor moeten we er dus 2x zo hard aan trekken, maar dat geeft ons beide een boost om juist door te gaan!!

We hebben met het KiKa Beachtennistoernooi een totaal bedrag opgehaald van AWG 20.912,50 wat dus neerkomt op €10.456,25. De enthousiaste reacties van iedereen tijdens en na het toernooi zijn erg fijn om te horen! Hopi Bon!

Verder zijn we aan het kijken of we een sponsorloop kunnen organiseren bij basisscholen of nog een leuke clinic bij een sportvereniging! De mentaliteit en cultuur van het eiland vraagt soms wat aanpassing maar in de strijd tegen kinderkanker zegt niemand ‘nee’.

Hoe gaat de voorbereiding voor de marathon in de warmte?
Ondanks de warme temperaturen en hoge luchtvochtigheid is Aruba een groot hardloopeiland. Vrijwel om de week is er ergens een mogelijkheid om een ‘walk’ te doen. Vanwege de temperaturen is hardlopen vrijwel alleen mogelijk tot 8 uur ‘s ochtends en vanaf 8 uur ‘s avonds. Daarnaast is de luchtvochtigheid op Aruba een stuk hoger dan in Nederland waardoor het zwaarder aanvoelt. Straks gaan we de lange afstanden trainen wat betekent dat de wekker afgaat rond 3:00 en we ‘s nachts beginnen met lopen. Ook dit weerhoud ons niet ons doel na te streven! Samen maken we ons sterk en streven we ons doel na.

Want de strijd tegen kinderkanker kunnen we alleen winnen als we het samen doen!

Volgen?
Vindt u het leuk om ons te volgen klik dan op Fabian en/of Niek.


26 juli 2017

26-07-2017