Menu Close

Het sponsorplan van Rick

Een passie voor sport
Ik ben Rick Kleinhesselink, 33 jaar oud en ik woon in het prachtige Achterhoek, in het dorpje Ulft. Ik ben samen met mijn vrouw Aafke en we hebben twee kinderen; Saar van 6 jaar en Teun van 3 jaar. Ook loopt er thuis een hond rond, dit is Puck, tevens mijn ex-trainingsmaatje (sinds kort is ze gepensioneerd). Ik werk als bewegingsagoog voor Estinea, dit is een stichting voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking. Hierbij moet je denken aan het geven van zwem- en beweeglessen en het opzetten van gezamenlijke vitaliteitsprojecten voor de hele stichting.

Sinds kinds af aan heb ik een passie voor sport. In mijn jeugdjaren heb ik altijd gevoetbald maar sinds mijn studie heb ik ook andere sporten ontdekt. Ik vind het heerlijk om actief bezig te zijn, dit doe ik door te fietsen, zwemmen, survivallen maar vooral door hard te lopen.

Een verslaving, zo'n marathon
Ik ben echt iemand die een doel moet hebben om voor te trainen. Vorig jaar was dit doel de marathon van Rotterdam uitlopen; op een warme dag in april is het mij gelukt om de finish te halen op de Coolsingel! Wat een belevenis was dat... De adrenaline, de pijn, het geluk, de vermoeidheid, het enthousiasme, kortom alles!
Ze zeggen nog wel eens dat het een verslaving kan worden en ik ben ook bang dat dit bij mij is gebeurd..

´De moeder der marathons´
Voor velen is de marathon van New York de ‘moeder der marathons´. Dit geldt ook voor mij en daarom stond deze hoog op mijn bucketlist. In het verleden ben ik op privégebied in aanraking gekomen met KiKa. De link met KiKa en hardlopen was daarom al snel gemaakt.
Toen ik via de telefoon informatie kreeg over Run for KiKa Marathon werd mijn enthousiasme steeds groter. Na alle verhalen van ouders en kinderen met deze verschrikkelijk ziekte, word je als vader van twee gezonde kinderen steeds bewuster dat het helaas niet altijd vanzelfsprekend is. Hierdoor vond ik het bijna een verplichting om me in te zetten voor KiKa!

´Rick rent voor KiKa´
Voordat ik met Run for KiKa Marathon ben begonnen, hebben we, mijn vrouw Aafke en ik, eerst dingen op papier gezet;  ´Wat willen we en hoe willen we dit?´
Tijdens het brainstormen verzonnen wij een vlot lopende zin: ´Rick rent voor KiKa´. Dit hebben we gebruikt als pakkende tekst voor alles wat ik doe rondom KiKa. Daarnaast had ik het geluk dat ik een enorm betrokken schoonfamilie heb, die mij o.a. ook hebben geholpen met het maken van prachtige logo’s. Deze logo’s gebruik ik voor alles rondom KiKa, denk hierbij aan brieven, poster en flyers (haha ik hoef zo nodig niet overal met mijn hoofd op...). Dit zorgt voor herkenbaarheid, wat erg belangrijk is.

Een van de punten die Aafke en ik opgeschreven hebben, was het bereiken van mensen. Dit is enorm van belang om een zo groot mogelijk bedrag voor KiKa op te halen. Ik vind het belangrijk dat mensen die mij (niet) kennen, volgen of helpen, kunnen zien waar ik voor KiKa mee bezig ben. De optie voor een website was voor mij logisch, dit is toegankelijk en altijd up-to-date. Eerst ben ik zelf bezig geweest met het opzetten van een website, dit is goed te doen. Echter pikte iemand uit mijn netwerk dit al snel op en bood zijn hulp aan. Op mijn website: www.rickrentvoorkika.nl plaats ik blogs, updates, foto’s van trainingen, acties, enz. Ook gebruik ik mijn website om iets terug te doen in de vorm van PR voor mijn sponsors.

Het delen van successen
Via social media heb ik aandacht gegeven aan mijn website, dit blijf ik ook steeds doen. Mensen kijken op mijn website, ze vinden het prettig en interessant om te zien waar ik mee bezig ben en welke successen (wat zo mag je het best noemen!) wij voor KiKa behalen. Dit is ook een goede manier om sponsors, donateurs, enz. te verbinden. Ze zien dat je actief bezig bent en kunnen te allen tijde contact met je opnemen voor vragen en andere dingen. Verder merk ik dat iedereen weet waar je mee bezig bent en hier word ik ook vaak over aangesproken, erg leuk!

Ik kon niet eens meer normaal op een feestje zitten...
Als je wilt deelnemen aan een Run for KiKa Marathon, dan weet je dat je aan een avontuur begint! Een geweldig avontuur met als hoogtepunt (moet nog komen, maar voor mij) het lopen van de New York Marathon. Ik merk dat ik heel veel mogelijkheden en kansen zie voor KiKa, vooral op gebied van het opzetten van acties (haha ik kon niet eens meer ´normaal´ op een feestje zitten, zonder iets te zien of te doen voor KiKa). Daarom is mijn advies ook dat je goed naar jezelf moet kijken en hier ook je acties en de dingen hieromheen op moet afstemmen. Zoek anderen op, zorg dat je een soort van team om je heen krijgt die je kunnen helpen.
Ik merk dat KiKa vele deuren opent, maak hier ook gebruik van. Het was/is voor mij ook lastig om mensen te vragen voor hulp of een donatie maar ik merk dat dit bijna altijd succesvol is. Zonder dat je er misschien bewust van bent, heb je in je netwerk mensen zitten die je kunnen helpen op allerlei verschillende gebieden.

Ik weet bijna zeker dat we een fantastisch bedrag voor KiKa op gaan halen!
Er zijn al best veel acties geweest waar ik best trots op ben. Naast de acties met de statiegeldzuilen en collectes, ook de KiKa-week bij de lunchroom van mijn zwager in het overheerlijke Zwolle. Op een vrijdag heb ik zelf de KiKa-broodjes al hardlopend, langs de bedrijven gebracht. Ook de zelfgebakken koekjes op de kerstmarkt verkopen en een trainingsbijeenkomst voor een atletiekclub, staan mij nog bij. Op de kinderopvang van Teun hadden alle kinderen tekeningen, schilderijen en andere werkjes gemaakt die we in twee prachtige kalenders hebben verkocht. Ook de bijzondere verrassing van mijn ooms, tantes, neven en nichten hebben een prachtig bedrag voor KiKa opgeleverd. Vorige maand heeft mijn vrouw en schoonzus nog een groots opgezette ´KiKa-instameeting´ gehouden, waarbij alle bekende haak-dames van Nederland bij elkaar waren voor KiKa!

Er komen nog een paar grote acties aan (naast het collecteren), zoals een sponsorloop tijdens de Koningsspelen op de basisschool van mijn dochter. Het organiseren van een hardloopevenement in de buurt en de grote actie op mijn werk waarbij mensen met een beperking zich in gaan zetten voor KiKa. Verder loopt er vanaf deze maand tot november een actie bij een autobedrijf ´Frazer´ in Ulft; deze sponsort mij met elke onderhoudsbeurt en gaat er 2 euro naar KiKa! Ongetwijfeld zullen er nog best meer acties op mijn pad komen, hier ben ik van overtuigd. Met de verschillende toezeggingen van sponsorbedragen van bedrijven weet ik zeker dat we een fantastisch bedrag voor KiKa op gaan halen!

Meer informatie over bovenstaande is natuurlijk allemaal te vinden op mijn website www.rickrentvoorkika.nl. 

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!!
Tijdens de afgelopen deelnemersbijeenkomst, waarin we zeer waardevolle informatie kregen, sprak ook Frits Hirschstein. Met passie vertelde hij zijn verhaal waarin hij ook het woordje ´trots´ noemde. Hier stond ik nooit zo bij stil maar dit is inderdaad zo, wij mogen echt trots zijn op wat we doen en wat we er allemaal mee bereiken!

Ik kijk ontzettend uit naar het avontuur in New York zelf, het lijkt me zo gaaf om met ´onbekenden´, met hetzelfde doel daar een onvergetelijke tijd van te maken! Want net als in het leven, ga ik daarheen om vooral te genieten!

Als er vragen zijn of als er iemand hulp nodig heeft, laat het weten, volgens mij staan andere deelnemers hier ook zo in! Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!!

P.s. Als iemand nog tips heeft voor mijn vliegangst... Dan zijn deze van harte welkom!
31-05-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen