Menu Close

Hans Hense staat in 2018 aan de start van 3 Run for KiKa Marathons!

Hans Hense doet al jaren mee aan Run for KiKa Marathon en staat in 2018 aan de start van maar liefst 3 marathons voor KiKa! 

Wat was je motivatie om je in te schrijven voor Run for KiKa Marathon en hoe heb je het al die jaren ervaren?
Marathons lopen was al heel lang mijn hobby. Na een aantal jaren van luiheid besloot ik toch weer om marathons te gaan lopen. Met vrienden heb ik toen de marathon van New York gelopen. Daarna een jaartje overgeslagen en toen zag ik in de Runners een oproep om voor KiKa de marathon van New York te gaan lopen. Marathons lopen dat kon ik, inmiddels had ik er toen een stuk of 10 gelopen. Echter dit bracht ook andere dingen met zich mee. Er moet ook geld ingezameld worden. Wij, mijn vrouw en ik, hebben diverse bedrijven waaronder een aantal kinderdagverblijven. Op het moment dat ik mijn inschrijving compleet maakte bereikte ons het verschrikkelijke bericht dat één van de kinderen van een kinderdagverblijf ziek was. Kanker. Nog nooit meegemaakt en deze twee zaken kwamen toen ineens op ons pad. Besluit om ons in te zetten voor KiKa en de verschrikkelijke ziekte van Floortje. Mijn eerste New York marathon medaille voor KiKa heb ik dan ook laten graveren voor Floortje. En gelukkig kan ik melden dat het nu goed gaat met Floortje, ze is inmiddels een grote meid. Als bedrijf zijn wij vanaf het begin dus direct betrokken en ook onze medewerkers en klanten. Het sponsorbedrag bij elkaar krijgen is nog nooit een probleem geweest. In de loop van de jaren hebben wij veel opgehaald. Ik moet daarbij zeggen dat de feedback voor het lopen van KiKa groot is. Wij hebben onze kinderdagverblijven voor het grootste gedeelte in Rotterdam en onze klanten zijn over het algemeen niet de kansrijkste van onze samenleving. Toch storten veel klanten iedere maand een bedrag(je) voor KiKa. Ons personeel doet er alles aan om per locatie ieder jaar een event te organiseren voor KiKa. Kortom het is een feest om voor KiKa dit te mogen doen. Vorig jaar was een ´KiKa loos jaar´. Dit vanwege een fietstocht van Nederland naar Zuid Spanje. Maar dat gaan wij dit jaar weer inhalen met 3 marathons voor KiKa.

Wat voor sponsoracties heb je allemaal georganiseerd om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen?
Ik wil beginnen dat ik groot respect heb voor mensen die gaan collecteren voor KiKa, maar dat kan ik echt niet. Wij doen het anders. En wij, is inmiddels een teampje dat allerlei dingen doet. Vanaf het begin zijn wij gestart met ons KiKa diner. Een soort reünie waar wij vrienden en bekenden uitnodigen om bij ons te komen eten. Er komen dan tussen de 80 en 100 mensen. Wij koken zelf. Per persoon € 21 (halve marathon) en met zn tweeën € 42 (hele marathon). Mag natuurlijk ook meer en dat doen ook veel mensen. Wij betalen zelf het eten, dus het totale bedrag gaat naar KiKa. Verder worden er appeltaarten gebakken en verkocht, ook betalen wij daarvoor de ingrediënten zelf en het bedrag van € 15 gaat naar KiKa. Dan nog ons zakelijk netwerk, vaste sponsoren. Niet teveel, dat viel in begin nogal tegen. En dan sponsoren wij als bedrijf natuurlijk ook. Maar dat vinden wij niet meer als normaal als je een bedrijf hebt waar je geld verdient met gezonde kinderen. Dan kan het niet anders dat voor KiKa wij onze portemonnee trekken.

Welke actie vond je het leukst/was het meest succesvol?
Ons eigen KiKa diner en de appeltaarten.

Wat wil je nieuwe deelnemers meegeven/adviseren?
Feitelijk niets. Het verbaast mij vanaf het begin, ik doe mee vanaf de 2e keer, dat er zoveel jonge mensen meedoen. En die ook allemaal op pad gaan voor KiKa en het geld binnenhalen. Ik denk als je weet waarvoor je het doet, en dat is niet alleen een makkelijke manier om bv New York te lopen, dan kan het allemaal lukken. Door de uitbreiding van het aantal marathons zie je dat de “oude” kern ook blijft hangen. Nadeel is dat het sponsorbedrag verdeelt wordt over meer marathons. Toen wij de eerste keer gingen haalden wij met elkaar meer dan € 1.000.000 op. Voordeel is dat iedereen blijft hangen en zo met elkaar ieder jaar een groot bedrag opgehaald kan worden voor KiKa. Mijn advies aan nieuwe deelnemers: ga naar de deelnemersbijeenkomsten en luister hoe anderen het geld bij elkaar krijgen. Er zitten altijd heel veel tips bij. Het idee van de appeltaarten heb ik ook van iemand geleend.

Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
05-01-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen