Menu Close

Een van de mooiste en indrukwekkendste ervaring uit mijn leven

Zoals de meeste van jullie inmiddels wel weten, wij zijn Kees & Jolanda de Koning. Wij zetten ons al sinds 2012 in voor Run for KiKa Marathon. Ik (Kees) heb eerst 30 jaar gevoetbald en ben in 2009 begonnen met hardlopen. Eerst de kortere afstanden, maar al snel kwam mijn eerste halve marathon.

In 2011 was ik klaar voor een hele marathon en die liep ik in april in Rotterdam en in oktober in Amsterdam. Maar ik wilde meer,  was het lopen niet te combineren met een goed doel? Dat zou het nog completer maken. Totdat ik op mijn werk een flyer op de balie zag van een klant van ons die de Marathon van New York ging lopen voor KiKa. Ik had zonder twijfel gelijk van "dit is wat ik ook wil", een prachtige marathon lopen en mij inzetten voor de zieke kindjes.
Ik heb mij dezelfde dag nog ingeschreven voor New York.

Het eerste jaar ging het sponsorgeld inzamelen nog moeizaam, maar het is uiteindelijk toch gelukt en ging het grote avontuur beginnen.
Helaas gooide orkaan Sandy roet in het eten en werd de marathon afgelast. Dit was een grote teleurstelling voor de lopers, organisatie en supporters. Maar opgeven vond ik geen optie en ik schreef me vlak na thuiskomst weer in voor New York 2013.

Dit jaar ging het sponsorwerven een stuk makkelijker en haalden we € 12.000,- op voor Kika. Vol trots werd er weer afgereisd naar New York maar nu samen met Jolanda die als supporter mee ging.
Samen met nog 120 andere KiKa lopers stond ik aan de start van de marathon. Ik kan jullie vertellen dat het 1 van de mooiste/indrukwekkendste ervaring van mijn leven is geweest.
Tijdens de marathon ging er heel veel emotie door mij heen. Als ik het zwaar had dacht ik aan de zieke kindjes waar wij voor liepen en dat geeft zoveel kracht en energie dat finishen een vanzelfsprekendheid was geworden.

In 2014 liepen wij geen marathon voor KiKa, maar Jolanda heeft toen haar eerste hardloopkilometers gemaakt en heeft de Mariekenloop en Run for KiKa Utrecht gelopen. We bleven geld inzamelen voor Kika.

In 2015 werd er met een klein hecht KiKa groepje afgereisd naar Londen en weer ging Jolanda mee als supporter. Doordat de sfeer onderling zo hecht was en er bij de finish zoveel mooie emoties los kwam bij de runners is het bij Jolanda nog meer gaan kriebelen, om dat ook een keer te mogen mee maken. In november liep Kees voor de tweede keer in New York en dit keer als Gold Runner. Vlak hierna heeft Jolanda ook besloten een marathon te gaan lopen voor KiKa en schreef net als mij in voor Berlijn 2016. Voor Jolanda was het echt een enorme uitdaging door haar ziekte ms heeft ze veel minder kracht en haar verste afstand op het moment van inschrijven was 15km. Maar ze is een echte knokker en doorzetter en met een op maat gemaakt schema van Rob Veer is ze aan de slag gegaan. Helaas door het grote verschil in tempo konden we niet samen trainen.

En in september is het zover: de marathon van Berlijn Jolanda haar 1e en mijn 10e marathon. Na een grote en lange strijd halen we allebei de finish. Begin 2017 liep ik de marathon van Tokyo. Deze is echt bijzonder met een fantastische oosterse sfeer. In oktober 2017 zou ik ook nog Chicago lopen mijn 5e major, maar helaas gooide wondroos roet in het eten en ging dit feestje niet door voor mij, maar heel dapper nam Jolanda mijn plaats in en liep deze warme, maar mooie marathon met super kanjer John Sibens aan haar zijde!  Ze had er weer een mooie medaille bij.

Dit jaar ga ik op revanche en ga in oktober Chicago lopen, en Jolanda gaat hem in New York lopen. Ik kreeg ook dit jaar het mooie nieuws van KiKa dat ik 1 van de 10 gelukkigen ben die de marathon van Boston mag lopen voor Kika, dit is echt een kers op de taart! Het is geweldig om voor dit prachtig doel de Six Majors te mogen lopen.
Maar ook na deze grote uitdaging gaan wij het o zo belangrijke werk van Kika voortzetten. Kinderen moeten kunnen spelen en niet in een ziekenhuisbed liggen. Inmiddels zijn wij samen de € 70.000,- al gepasseerd met hele mooi Kika acties zoals o.a.: statiegeldflessen, rommelmarkten, Kika diner thuis, collecteren, Kika bbq met loterij en nu het laatste de Kika voetbalpoule.

Wij willen ook de Kika crew super bedanken voor hun vele inzet om deze marathons voor ons lopers heel bijzonder te maken.
Tevens wensen wij alle runners heel veel succes met de sponsoracties en trainingen!

Groetjes Kees & Jolanda

Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
19-09-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen