Een sponsorloop voor KiKa!

Stel jezelf eens voor!
Mijn naam is Jolien Knoops-Theeuwen, 34 jaar en woonachtig in Tienray. Ik ben de trotse moeder van Sven van 7 jaar en Malin van 5 jaar en vrouw van Bart. 4,5 jaar geleden ontdekte ik mijn absolute passie: hardlopen. Namens KiKa zal ik op 29 september 2019 in Berlijn de marathon lopen. In de tussentijd liep ik in april 2019 de marathon van Rotterdam nogmaals en hoop ik in april 2020 voor KiKa naar Londen te mogen.

Hoe ben je op deze sponsoractie gekomen?
Ik probeer zoveel mogelijk van mijn acties met mijn kinderen te doen. Het is toch KiKa, dus ik ben van mening dat als het kan ik ze er ook in wil betrekken. Mijn jongste zusje heeft op haar 6e leukemie gehad (precies de leeftijd van mijn kinderen nu) en ik vind het heel belangrijk dat ze dit ook weten, ontdekken en beseffen. Gelukkig is mijn zusje inmiddels een volwassen vrouw van 25 jaar, dat vertel ik er graag meteen achter aan.
Daarbij vind ik het super leuk om mensen en zeker ook kinderen te stimuleren om te sporten. Als ik het kan (met mijn niet atletisch figuur) kan jij het ook! Sporten is voor volwassenen én voor kinderen heel belangrijk, dus hoe leuk is het om een sponsorloop te organiseren samen met school?

Hoe ging de voorbereiding van de sponsoractie?
Deze actie heeft wel wat voorbereiding nodig. Je zult met school een geschikt moment/tijdstip moeten plannen. Ruim daarvoor begin je met je aankondiging richting de ouders. Vervolgens heb ik ervoor gekozen om in de klas een presentatie te geven over KiKa (en hardlopen) om de kinderen bekend te maken met (kinder)kanker en bijvoorbeeld het Prinses Máxima Centrum). Dit maakt behoorlijk veel indruk en de reacties waren dan ook echt super enthousiast, mooi, emotioneel en lief.

Vertel over de dag zelf
Op de dag zelf was ik (samen met zoonlief van 7 jaar) om 7.00 uur aanwezig om het veld gereed te maken. Via het Loopcentrum had ik beachvlaggen geregeld, welke het parcours mooi konden aanduiden, ik zorgde voor een afzetlint tussen de beachvlaggen om het nóg duidelijker te maken en had een geluidsinstallatie in het midden van het veld staan. De KiKa vlag werd gehesen, de vlaggetjes opgehangen en de KiKa beer klaargelegd voor mijn TOPvrijwilliger!
De kinderen kwamen vanaf 8.15 uur aan op het sportpark en werden na het welkomstwoord naar het veld begeleid door de KiKa beer en mijzelf. Daar hebben eerst de kinderen van groep 1, 2 en 3 hun rondje (170 meter) gerend. We besloten het aantal rondjes te noteren op de arm/hand met een stift. Deze kinderen hebben ongeveer 10-15 minuten gerend, dat bleek lang genoeg (misschien net iets te lang). Aansluitend hebben we de bovenbouw (groep 4, 5, 6, 7 en 8) hun rondje van 300 meter laten rennen. Deze groep heeft ook zo'n 10-15 minuten gerend en maakte de klassieke beginnersfout: te hard starten!

Wat ging er goed, wat kan er beter?
De voorbereiding ging perfect, ik had alles voor elkaar, de draaiboeken gevolgd en een prachtige excel file gemaakt waarin ik alle sponsorformulieren van te voren in verwerkt heb. Op de dag zelf merkte ik dat het noteren van het aantal rondjes een lastige (onoverzichtelijke) klus was. Dit had veel beter gekund, in groepsvorm, per docent of op een andere manier.

Hoeveel heb je opgehaald?
Ik geloof het zelf nog steeds niet en heb van trots vanmiddag wel wat traantjes zitten wegvegen:
€ 4.051,50

Heb je een tip die je wil meegeven?
Heb je de kans om deze actie te doen? DOEN! Het is een super mooie, leuke en dankbare actie. Je bereik is groot, kinderen zijn enthousiast en vertellen dit door aan vrienden, familie, buren etc.

Heb je zelf nog iets wat je kwijt wilt?
Vraag om hulp bij het verwerken van de formulieren ná de loop. Zorg dat je ze op volgorde van je excelfile hebt liggen en vraag 2 (of 3) ouders om je te helpen met de administratie. Op het formulier vul je het aantal rondjes in, eindbedrag en daarna gaat alles samen in een enveloppe. Mijn kinderen kregen allemaal nog een KiKa armbandje cadeau. Op de enveloppe schrijf je de naam van het kind en het totaal bedrag wat ze mee terug moeten nemen. Op deze manier kregen wij het voor elkaar om ruim 200 formulieren in 2 uur te verwerken.

Heb je documenten die je met de KiKa deelnemers wilt delen? Zoals draaiboek, uitnodigingsbrief, flyer, etc.
Ik heb via mijn regio ambassadeur al een aantal mooie documenten ontvangen waar je toch altijd je eigen dingen van maakt en gebruikt. Ik ben best wel trots op mijn excel document waarin na het invullen van de aantallen rondjes de eindbedragen er zo uit kwamen rollen! Dit is zeker beschikbaar voor andere KiKa deelnemers.

Heel heel veel succes! Samen met, voor en door kinderen staan we extra sterk voor KiKa.

Liefs,
Jolien


22-07-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen