Een marathon voor Matthijs


Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Ik ben Aafke Snoek, moeder van 5 kinderen en een fanatieke leerkracht. Door de jaren heen had ik een haat/liefde verhouding met hardlopen en het laatste jaar neigt het meer naar liefde. We hebben een zwaar jaar achter de rug en in dit jaar trok hardlopen mij er doorheen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Run for Kika marathon?
Op Facebook en Instagram volg ik al een lange tijd KiKa. Ik zag verschillende keren iets voorbij komen over rennen voor Kika. Op een dag dacht ik: eens even in verdiepen.....Zo vond ik het bestaan van Run for KiKa Marathon.

Wat is jouw motivatie om mee te doen met Run for KiKa Marathon?
KiKa ken ik al heel lang. Vroeger heeft mijn broer ooit leukemie gehad en ruim een jaar geleden is bij één van mijn kinderen kinderkanker gediagnosticeerd, een ewing sarcoom op het stukje schedel achter zijn oor. Deze ziekte raakt meer dan alleen het zieke kind en is veel meer dan af en toe een chemokuurtje krijgen.

In het Prinses Máxima Centrum werden we behandeld. Een mooi centrum waar we ons altijd goed hebben gevoeld. Het eerste wat mij opviel was dat het er zo druk is en dat het zoveel kinderen zijn in alle leeftijden. Een hardloop training ging niet zo zoals ik wilde en ik baalde enorm. Ik relativeerde dit door te denken aan mijn zoon die nooit klaagt en alles positief en lachend ondergaat. Ik moest mij ook niet zo aanstellen, ik train immers niet voor een marathon! Ik telde al snel 1 en 1 bij elkaar op! Een Kika marathon moest ik gaan lopen! Voor Matthijs en alle andere kinderen die dit moeten doorstaan.

Meteen had ik het gevoel dat ik iets kon doen, dat ik eindelijk iets kon betekenen ookal was het maar zo klein en zo indirect. Toen ik het hardop uitsprak zag ik in de ogen van mijn zoon hoe gaaf hij dit vond en dat maakte mij razend enthousiast. Mijn vriend was ook meteen enthousiast. We hopen samen te gaan lopen in New York in 2020 en hebben ons als Team ingeschreven: TeamMatthijs. Met veel trots train ik bijna elke dag voor dit mooie doel in het prachtige trainingsshirt van KiKa.

Wat is jouw beste tip die je andere KiKa runners mee wilt geven?
Haha...ik ben zo'n leek dat ik zelf nog heel veel tips nodig heb!

Welk advies zou je mee willen geven aan alle aankomende deelnemers?
Twijfel niet! Meld je aan! Het geeft je veel positieve energie vanaf de eerste seconde!

Heb je al succesvolle sponsoracties georganiseerd en welke acties heb je nog op de planning staan?
Het gaat best goed! De sportclub van mijn zoon organiseerde spontaan zelf een moment om geld in te zamelen en dit ging super! Daarnaast vond ik het prettig dat mensen ook konden sponsoren door er iets voor terug te krijgen. Ik ben toen zelf fudge gaan maken. Ook dit loopt lekker. Na een maand hebben we nu in totaal ruim 3000 opgehaald! De fudge blijft en we zullen nog meer acties doen zoals o.a op de kerstmarkt staan met een kraam, een sponsorloop op de school waar ik werk en op koningsdag willen wij ook gaan verkopen. Ongetwijfelde komen we gaande weg op nog meer ideeën. Ook zullen we ondernemers gaan benaderen voor steun.

Heb je zelf iets wat je kwijt wilt?
Ik hoop echt van harte dat het genezingspercentage omhoog gaat naar minimaal 95% en dat de behandelingen veel beter worden zodat er minder/geen naweeën meer zijn op latere leeftijd.

Liefs,
Aafke

Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
30-01-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen