Menu Close

De grootste marathon ter wereld zit er weer op voor 2017

Amsterdam, 6 november 2017 - Afgelopen zondag hebben alle KiKa-marathonlopers met succes de TCS New York City Marathon voltooid. Met het lopen van de marathon in de Big Apple, is de ultieme droom van veel hardlopers uitgekomen.
 
De deelnemers aan de grootste en bekendste marathon ter wereld hebben een geweldig bedrag opgehaald van maar liefst €664.399,95. De TCS New York City Marathon was de vijfde KiKa-marathon van 2017. De vijf marathons hebben in totaal een recordbedrag opgeleverd van € 1.413.007,85. Dit bedrag wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker.
 
Bucketlist-marathon
Als marathonliefhebber moet je hem eens in je leven gelopen hebben: dé New York City Marathon. De 42-kilometer lange route loopt sinds 1976 door vijf stadsdelen van NYC, onder andere door het wereldberoemde Central Park en tussen de wolkenkrabbers van Manhattan. De stad, het parcours en de vele toeschouwers maken het tot de ultieme bucketlist-marathon, welke de KiKa-runners nu af kunnen vinken!
 
Strijd tegen kinderkanker
Eén van de deelnemers aan de New York City Marathon is Marc Wiewel: "In 2015 werd ik gewezen op de mogelijkheid om voor KiKa de marathon van New York te lopen. Eenmaal in New York onder de KiKa lopers was ik verkocht. Ik werd door diverse persoonlijke verhalen tot op het bot geraakt. Sindsdien loop ik eerst voor KiKa en pas daarna voor mezelf. Voor een ieder die deze ervaring nog niet heeft meegemaakt: het is heel bijzonder om voor KiKa te lopen! De saamhorigheid is ongekend. We lopen twee marathons: eerst zorgen we ervoor dat we het sponsorgeld op orde hebben en vervolgens lopen we als toetje een heuse marathon in een wereldstad".


Interesse in deelname 2018? Sponsor nu
06-11-2017

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen