Bingo voor KIKA!

Hoe ben je op deze sponsoractie gekomen?
Een aantal jaar geleden had ik al eens een bingo-avond georganiseerd voor de RopaRun. Dit was op de voetbalvereniging waar mijn man actief is. Dat verliep ook echt super goed en dacht dit is zeker voor herhaling vatbaar. Voor KiKa had ik mijn (oude) korfbalclub benaderd en samen met een aantal mensen van de activiteiten commissie mocht ik een bingo organiseren.

Hoe ging de voorbereiding van de sponsoractie?
Vooraf ben ik een keer aanwezig geweest bij een vergadering en daar het nodige afgesproken. Mijn flyer en mijn tekst waarom ik voor KIKA kies rond gestuurd en dit is regelmatig gedeeld op social media, in de nieuwsbrief van de korfbalvereniging stond ook nog de aankondiging. Ik had uitgerekend dat ik 5 snelle rondes wilde spelen, 10 ronden x 2 of 3 prijzen en een super ronde. Alles uitgewerkt op de computer en steeds als ik een prijs of prijzen gesponsord kreeg werkte ik mijn lijst bij en zo wist ik steeds hoeveel prijzen ik nog moest regelen. Mijn doel was 25 prijzen, dit werden er uiteindelijk 38!!!!!! Daarnaast ben ik een type die niet tot het laatste moment alles wilde regelen dus ik wilde een week van te voren alles compleet hebben. Ook zorgde ik ervoor dat alle spulletjes leuk waren ingepakt. Diegene met wie ik dit samen deed, die zorgde daar ook voor.

Vertel over de dag zelf
Het was een zeer spannende dag omdat ik eigenlijk twee activiteiten voor KIKA had georganiseerd. Alles stond al klaar om zo 's avonds mee te nemen naar de locatie. Mensen vroegen aan mij, “hoeveel mensen verwacht je?” Waarop ik zei, dat ik al blij zou met een opkomst van 30 personen. Wat resulteerde uiteindelijk in een opkomt van 45 mensen! Kortom een super opkomst. Alle prijzen netjes neergezet. Ballonnen van KIKA opgeblazen en mijn vlag mooi aan de tafel vastgemaakt. Doordat ik meer prijzen gesponsord had gekregen, liet ik de mensen hun naam op de achterkant van het bingoblaadje schrijven. Na de laatste speelronde, trok ik nog 4  bingoblaadjes uit een grote tas en kon ik dus nog 3 boodschappentassen uitdelen. Het was een super avond, veel gezelligheid en veel positieve reacties.
Wat ging er goed, wat kan er beter?
Al met al verliep alles boven verwachting goed. Zou het zo nog een keer doen op deze manier.

Hoeveel heb je opgehaald?
€1177,75. Ik had niet zoveel kosten gemaakt. Al met al maar € 70. Denk hierbij aan de bingoboekjes, wat lekkers voor op tafel en wat snacks. Al met al een bedrag waar ik totaal niet op gerekend had. Mijn avond kon niet meer stuk.

Heb je een tip die je wilt meegeven?
Wat bij mij werkte was om langs winkels te gaan, waar je zelf ook regelmatig iets koopt. Dan is de drempel lager om te vragen of ze iets willen sponsoren. Wat dus resulteerde in bonnen van een leuk kledingwinkeltje, een sieraden winkel etc. Benader ook je omgeving, een kennis van mij werkt in een supermarkt en vroeg of ze me wilde helpen om aan een boodschappentas vol boodschappen te komen. Dit werden er uiteindelijk 4!!

Heb je zelf nog iets wat je kwijt wilt?
Merk zelf dat ik dit soort acties leuk vind om te organiseren, voel me er prettig bij en ik doe dit gemakkelijker dan bijvoorbeeld collecteren. Al met al heeft me dit niet zoveel inspanning gekost en heb werkelijk een prachtig bedrag opgehaald. Was zo enorm trots!

Liefs, Wendy
07-06-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen