Menu Close

Abel van de Ven doet mee aan Berlijn 2018 en heeft al ruim 8500 euro opgehaald!

Abel van de Ven staat in 2018 aan de start van Run for KiKa Marathon Berlijn en heeft al ruim 8500 euro ingezameld voor KiKa! Wij zijn enorm trots op Abel en delen graag zijn weg naar de Berlijn Marathon.

Wat is je motivatie om deel te nemen aan Run for KiKa Marathon Berlijn?
Het is allemaal begonnen met mijn voornemen om een keer een marathon te lopen. Het is misschien een beetje mid-life-crisisachtig, maar sinds ik veertig ben had ik al ideeën over het een keer lopen van een marathon. Een cliché, maar beter dan een nieuwe vrouw of een motorrijbewijs, denk ik dan maar. 
Hoe dan ook liep ik al een tijdje recreatief hard (1, hooguit 2x in de week) en ik vond het een uitdaging om dat uit te breiden en ergens naar toe te werken. Omdat ik ook wel houd van wat extra glans en ik niet direct haast had, ben ik wat gaan rekenen. Zo kwam ik erop dat ik op 23 september 2018 precies 42,195 jaar oud zou zijn. 42,195 jaar, 42.195 km, een mooie combi, dacht ik. In eerste instantie wilde ik gewoon in Nederland iets lopen, maar mijn vrouw hoorde op de radio over de Run for KiKa Marathon en toen bleek dat precies op 23 september de marathon van Berlijn zou worden gehouden. Dat in combinatie met het goede doel zorgde voor een snelle beslissing en ik heb me nog diezelfde dag ingeschreven. Jammer genoeg bleek na een paar maanden dat de marathon van Berlijn is verplaatst naar 16 september, dus die mooie combi is er helaas niet meer…
Maar goed, inmiddels ben ik vooral ook heel blij dat ik mijn in eerste instantie toch persoonlijke doel zo kan combineren met dit goede doel. Ook op die prestatie kan ik straks trots zijn. Zelf heb ik gelukkig geen directe ervaring met kinderen die aan deze verschrikkelijke ziekte lijden, maar als vader van twee kleuters en basisarts ben ik me maar al te bewust van de impact die deze aandoeningen hebben op de kinderen, ouders en het hele gezin.
 
Wat voor sponsoracties heb je allemaal uitgevoerd om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen?
Ik heb eigenlijk vooral veel geluk gehad met mijn acties. Het begon met vooral veel familie, vrienden en collega’s die een flinke bijdrage hebben toegezegd. En dan ging het niet om een tientje steeds, maar vaak gewoon 1 euro per kilometer, 42 euro dus. Als je daar een paar van op je lijstje hebt staan ben je zo een paar honderd euro verder. Daarnaast heb ik het redelijk lokaal gehouden, ik mocht twee maanden gebruik maken van de emballagezuil van de plaatselijke AH en omdat ik in de wijkgroep van Facebook goed heb kunnen promoten heeft dat ook flink wat opgeleverd. Vervolgens zijn er suikerspinnen verkocht op de wijkdag en heb ik ook nog gecollecteerd bij de Intratuin. Alles bij elkaar heeft dat een kleine 2000 euro opgeleverd. 
Maar ook mijn familie zet zich in, mijn moeder heeft beeldjes gemaakt van keramiek die ze verkoopt voor 42 euro per stuk. Al heb ik inmiddels wel de drempel gehaald voor deelname, mijn acties gaan door, ik mag nog een paar maanden een emballagezuil claimen en ik ga nog een keer collecteren. Ook op mijn werk wil ik nog een keer met de pet rond en zo zijn er nog wat kleine dingen die ik misschien ga doen. Mijn doel is om in ieder geval voor het GOLDRUNNER-shirt te gaan.
 
Welke actie vond je het leukst/was het meest succesvol?
Het collecteren vond ik wel erg leuk. Ook erg vermoeiend, een hele dag steeds weer mensen aanspreken, vriendelijk blijven en uitleggen waar je mee bezig bent, maar als je dan de opbrengst ziet, ben je dat zo vergeten. Het meest succesvol zijn acties geweest waar ik wel erg veel geluk bij heb gehad. Het zijn namelijk acties die aan mij zijn gedoneerd, waar ik zelf dus erg weinig voor heb hoeven doen. De eerste was de suikerspinnenverkoop op de wijkdag. Ik kreeg een berichtje van een wijkgenoot of het goed was als haar kinderen suikerspinnen gingen verkopen en de opbrengst aan mij zouden doneren. Natuurlijk! Ik heb op die wijkdag in mijn KiKashirt de wijkloop van 10 kilometer gelopen, de kinderen hebben meer dan 400 euro opgehaald en zelfs de burgemeester heeft een suikerspin gekocht. Kortom een overweldigend succes. Uiteraard heb ik ze extra bedankt voor hun fantastische inzet.
 
De spectaculairste donatie is die van de school van mijn kinderen. Ze hebben elk jaar een sponsorloop en een maand daarvoor vroegen ze om een goed doel. Op dat moment heb ik KiKa niet aangedragen, omdat ik zelf niet op de dag van de loop aanwezig kon zijn. Uiteindelijk heeft de school zelf gekozen voor KiKa en toen de opbrengst bekend werd heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en de directeur gevraagd of er niet twee vliegen in één klap geslagen konden worden. Dat bleek te kunnen en zo kon er 5000 euro op mijn sponsorteller worden bijgeschreven. Aangezien ik op dat moment al de 3500 euro grens was gepasseerd, heb ik ook niet het gevoel dat KiKa nu minder krijgt. Mijn onkosten voor Berlijn waren immers al gedekt. Ook de kinderen (en al hun sponsoren) van de school ben ik dus erg dankbaar.
 
Wat wil je nieuwe deelnemers meegeven/adviseren?
Het belangrijkste is vooral durf te vragen en kijk er niet van op als mensen spontaan een actie voor je willen opzetten. Zelf heb ik nog redelijk veilige methoden gekozen (emballage, collecte), dus ik heb geen adviezen over het organiseren van sponsorlopen of benefietavonden. Maar op de site van Run for KiKa Marathon of op Facebook kun je ook een heleboel tips vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
11-01-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen