Menu Close

45e editie BMW Berlin Marathon erg succesvol!

33 KiKa-marathonlopers hebben vandaag met succes de 45e editie van de BMW Berlin Marathon gelopen. Voor het derde jaar op rij stond de marathon van onze oosterburen op het programma van Run for KiKa Marathon. 42,195 kilometer door Berlijn met als gezamenlijk doel: kinderkanker de wereld uit.

De BMW Berlin Marathon was weer een groots spektakel. Dwars door de fantastische binnenstad met de start en finish bij de altijd spectaculaire Brandenburger Tor. De marathon in Berlijn deed ook dit jaar zijn naam als een van de World Marathon Majors eer aan.

Saamhorigheid
Onder de KiKa-marathonlopers zijn er helaas een aantal die van dichtbij te maken hebben gehad met kinderkanker. Zij renden mee om samen te strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. “Het lopen van een marathon zorgt voor een enorm groepsgevoel. De lopers organiseren trainingen, steunen elkaar bij het sponsorwerven en reizen uiteindelijk samen naar een wereldstad. Erg mooi om die saamhorigheid te zien,” aldus organisator Inge Tishauser.

Voorlopige eindstand
De ruim 158.000,- euro op de sponsorteller is nog een voorlopig eindbedrag, eventuele sponsoringen kunnen nog gedaan worden. De KiKa-marathonlopers hebben gemiddeld 4.818,- euro sponsorgeld per persoon opgehaald. Een geweldig bedrag!

Strijd tegen kinderkanker
Jaarlijks krijgen meer dan 500 kinderen de diagnose kanker, helaas haalt 1 op de 4 het niet. Reyn van de Craats was één van de deelnemers vandaag en heeft een bijzonder verhaal: ¨KiKa zet zich in om de overlevingskans voor kinderen met kanker op te drijven naar 95%. Ze doen dit door fondsen te werven voor vernieuwend onderzoek. Voor veel mensen die mij reeds kennen was mijn deelname geen onlogische keuze. Ik heb zelf de strijd tegen kinderkanker driemaal bevochten en overwonnen. Waar KiKa voor strijd, heeft mij met andere woorden al meerdere malen geholpen. Het was tijd voor een tegenprestatie! ¨

Ben jij geïnspireerd en wil je ook een verschil maken in de strijd tegen kinderkanker? Wees er dan in 2019 bij en schrijf je hier in!

                                                             Sponsor nu
16-09-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen